Домашни средства, с които сенките под очите ще изчезнат

1769
Домашни средства, с които сенките под очите ще изчезнат
Снимка: Concord90 / Pixabay

Безсънна нощ, продължителна умора, малко количество консумирани течности или неточно отстраняване на грима преди заспиване. Всички тези фактори допринасят за нежеланите тъмни кръгове под очите. Те правят лицето ви да изглежда по-малко сияещо, здраво и младо и вместо това да изглежда уморено и скучно.

За щастие има много домашни средства за подобряване на външния вид на кожата и премахване на тъмните кръгове под очите. Благодарение на тях минимизирането на отока и връщането на нормалния вид на кожата става наистина лесно.

Как да се избавите от сенките под очите...

Масажът с кубчета лед или поставянето на студени лъжици върху зоната под очите е чудесен начин да премахнете тъмните кръгове и да намалите подпухналостта. Охлаждането, което те носят, бързо намалява неестествения вид на кожата.

Подобен ефект имат и резените краставица. Има причина зелената краставица да се използва толкова често в СПА процедурите за лице. Тя намалява отока и успокоява дразненето. Краставицата съдържа много вода, поради което перфектно овлажнява и регенерира кожата под очите. Съдържащите се в нея антиоксиданти ще възвърнат добрия вид на кожата.

Освен краставици, прекрасни като очен компрес са и резенчета ябълка. Благодарение на съдържанието на ябълчена киселина те правят кожата хидратирана, омекотена и освежена. 20 минути са достатъчни компресът да подобри вида на кожата и видимо да изсветли тъмните кръгове под очите.

4 домашни хитрини за подпухнали очи

Имате торбички под очите от недоспиване? Бебето го мъчат зъби, а на съседа кучето лае цяла вечер? Или просто сте решили да излезете до ...

Суровите картофи също са чудесни за грижа за кожата под очите. За да премахнете подпухналостта и тъмните кръгове, направете компрес от картофени кори, предварително охладени в хладилник. Студените картофи изтеглят излишната вода, натрупана под кожата, и я стягат. Освен върху кожата сокът от картофи има благоприятен ефект и върху тъмните кръгове под очите. Има избелващ ефект, поради което перфектно се справя със зачервявания и синини.

Еднакво ефективни и най-важното, носещи незабавно облекчение, са компресите от чай и лайка. Чрез поставяне на заварените и охладени торбички върху клепачите за около 10 минути, подпухналостта намалява и сенките под очите се премахват. В този случай ефективността се осигурява от танини, които стягат кожата и свиват кръвоносните съдове. Благодарение на тях чаят намалява подпухналостта и прави кожата под очите да изглежда здрава и отпочинала.

Все пак не бива да забравяте, че винаги трябва да осигурявате на тялото си необходимото време почивка и качествен сън. Правилната диета също е от голямо значение. Зашото най-хубавият лек... е превенцията. 

Ето и още домашни средства, с които сенките под очите ще изчезнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com