X
 
 

Двойка се скара за попечителство над куче

487 0
Двойка се скара за попечителство над куче
Снимка: Pixabay
Когато двойките се разделят възникват какви ли не спорове. Най-вече за имущество или деца, но турска двойка създаде прецедент със спор за куче.

Случаят с Осман Бачару, който от 2018 г. води съдебна битка за попечителство над Марли е първият порода си, твърдят юристи.

Мъж почина от опасна бактерия след целувка от кучето си

63-годишен мъж почина, след като се заразил с патогенни бактерии, съдържащи се в слюнката на домашното му куче, съобщава БГНЕС. Случаят...

Бачару завежда дело срещу бившата си приятелка Езги Бьолюкбаши, като твърди, че тя не му е върнала неговия голдън ретривър, след като са се разделили, предаде БГНЕС. 

Съдът в западния турски град Ескишехир постанови, че Бачару има право на попечителство над животното. Двойката се запознала, когато Бьолюкбаши търсела нов собственик за златния си ретривър.

Бачару твърди, че бившата му приятелка го е оставила да стане собственик на кучето, но след това взела животното обратно, когато се разделили. Той представил пред съда доказателства за разходите, които е имал с кучето, а в доклада на вещите лица се казва, че осиновяването на животно е законно дарение и Бачару трябва да бъде признат за законния собственик на кучето.

След делото Бачару заяви, че е щастлив, че е отново се е събрал с кучето си, което в момента е с Бьолюкбаши в град Айдън.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално