Ефикасни маски при косопад

4305
Ефикасни маски при косопад
Снимка: iStock/Guliver

Косопадът е един доста често срещан проблем, с който се сблъскват много жени и мъже. Причините за появата му са много, но сред основните виновници е стресът, на който сме подложени всекидневно, в различни ситуации.

Сред причините за по-обилното падане на косата са и хормоналният дисбаланс, липсата на определени витамини и минерали в организма, вследствие на което космените фоликули са доста отслабени. Неправилно подбраните козметични продукти за поддържането на косата също могат да са сред причинителите на косопад.

Лекар: Тези витамини спират косопада

С настъпването на пролетта много хора се сблъскват с косопад. Трихологът Татяна Коломиец разкри как да се справим с този проблем. Екс...

За да се справите с тези проблеми и да ги предотвратите, е добре да предприемете необходимите мерки, сред които са например приемът на витамини от групата В, които действат много добре на нервната система, както и да консумирате редовно извара, мазна риба, зеленолистни зеленчуци, бирена мая и да пиете прясно мляко, зелен чай и много вода.

Друг начин да се погрижите за косата си е, като масажирате корените ѝ, защото така ще се подобри кръвообращението и ще достига повече кръв до космените фоликули.

Освен всичко това, лесно можете и да си приготвяте и маски за коса, за да я подхраните и така да предотвратите косопада. Ето и няколко от тях.

Копривата е сред най-полезните, що се отнася до здравината на косата. За да си приготвите маска за коса от нея са ви необходими половин литър вода и половин литър оцет, към които да добавите 100 грама коприва. Така приготвената смес се вари половин час, прецежда се, оставя се да изстине и с нея се измива косата, без да се използва шампоан.

3 важни стъпки за спиране на косопада

Косопадът и изтъняването на косата са все по-чести явления в наши дни. Изследвания показват, че хората, които са се възстановили от COV...

Друга ефикасна маска против косопад е тази със сок от лук. Към него се прибавят 1 супена лъжица зехтин, 1 жълтък, 2 супени лъжици мед и 2 супени лъжици шампоан.  Така приготвената маска се нанася върху главата, отгоре се слагат шапка за баня и затоплена хавлиена кърпа. След 2 часа, косата се измива с шампоан и балсам.

Черният чай също е много ефикасен срещу косопад. За да си направите маска от него ви трябват 200 грама черен чай и 400мл водка.  Сместа се оставя да престои 2 часа, след което се прецежда, течността се изхвърля, а напоения с водката чай се намазва върху главата и отново се увива с шапка за баня и кърпа. Така се престоява 1 час, след което косата се измива с шампоан.

Стига да сте постоянни и да правите някоя от тези маски редовно, много скоро ще започнат да се появяват нови малки косъмчета и косата ви ще започне да се сгърстява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно