Ето как правилно да нанасяме козметиката

794
Ето как правилно да нанасяме козметиката
Снимка: iStock/Guliver

Най-накрая решихте да направите рутината си за красота правилно и последователно, но не знаете откъде да започнете? Напълно нормално е, ако на този етап ви измъчват въпроси: колко продукти за грижа да използвате, в каква последователност да ги прилагате и най-важното какъв ефект да очаквате. Нека видим няколко трика за това, как правилно да нанасяме козметиката си.

Чаша топла вода след събуждане със сигурност е добър навик! Но това не е единственото нещо, с което трябва да започне сутринта ви. Ежедневната грижа за кожата е задължителен ритуал за красота, който ще ви направи само по-красиви.

Кои продукти за грижа на кожата не бива да се смесват

Грижата за кожата ви трябва да включва продукти, които да се допълват, за да не се получава изсушаване или раздразнение. Има обаче прод...

1. Почистването винаги е първата и много важна стъпка в процеса на грижа за лицето. Основната цел на този етап е да се отървете от замърсяванията и излишното масло, които запушват порите и правят кожата матова. Процесът на почистване обаче трябва да бъде много нежен и деликатен. В желанието си да почистят всяка поричка на лицето си, мнозина злоупотребяват с твърде груба козметика. В резултат на това, без да знаят, те просто разрушават естествената защитна бариера на кожата. Не правете това!

2. Използването на тоник не е задължителна стъпка в ежедневната ви рутина за красота, но със сигурност е полезно. Това е чудесен начин за ободряване на кожата, премахване на остатъчните замърсявания от лицето, както и за нормализиране на pH баланса. Ако кожата ви е склонна към акне, тогава потърсете по рафтовете тоници със салицилова киселина в състава. Тези продукти не съдържат алкохол, но се грижат за кожата с полезни съставки като хиалуронова киселина или глицерин.

3. Серумът, идеално съобразен с нуждите на вашата кожа, има не само грижа, но и защитен ефект. Серумът с витамин C наистина е на едно гише за всеки, независимо от възрастта. Тази ценна съставка помага буквално да върнете часовника назад и да „поправите“ много от щетите по кожата, причинени от слънцето и други негативни фактори на околната среда. Серумите с витамин С също са незаменими в борбата с хиперпигментацията - при редовна употреба на продукта сутрин тъмните петна по кожата стават по-малко забележими.

4. Мощен грижовен ефект имат и кремове за деликатната зона около очите. За тяхното приложение е по-добре да използвате безименния пръст. Тази техника ще ви помогне да избегнете разтягане или леки увреждания на кожата, когато използвате продукта за зоната около очите.

Изненадващи факти за козметиката

1. Декоративната козметика се появила в Древен Египет. Това се доказва от съдържанието на папирусите, които описват разкрасяването на ж...

5. След нанасянето на крема около очите се използва тежка артилерия - овлажнител, който ще спомогне за укрепване на защитната бариера. Ако имате мазна или нормална кожа, използвайте продукт с по-лека текстура – ​​гел или лосион, който попива бързо и не позволява на грима да се разтече след няколко часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com