Ето какво да имате предвид при избора на коледно дърво

3342
Ето какво да имате предвид при избора на коледно дърво
Снимка: iStock/Guliver

Към избора на живо Коледно дърво трябва да се подхожда отговорно, в противен случай вместо радост и празнично настроение в дома, то ще ви доне се разочарование и дискомфорт.

На първо място, трябва да вземете решение къде ще го сложите: живо дърво бързо ще изсъхне в близост до радиатор или друг източник на топлина, а в близост до пътеката, по която преминават много хора, може лесно да бъде съборено или да се докоснат проводниците на светещите гирлянди.

Кой е най-издръжливият вид коледно дръвче

Търсите жива елха за вашия дом за празниците? Чудите се кое коледно дърво ще издържи по-дълго: бор, кавказка ела, норвежки смърч или мо...

След като сте избрали мястото, измерете ширина и височината на дървото. Не забравяйте да вземете предвид височината на стойката, ако вече е закупена, и декорациите за върха на елхата. Вземете вашата ролетка и бележки със себе си на пазара за коледно дърво. Дебелите ръкавици и въжето също могат да ви бъдат полезни, за да закрепите дървото към багажника на вашата кола. Ще бъде полезно да измерите диаметъра на стойката, така че стволът на избраното дърво да се побере в него.

Сега в продажба можете да намерите различни видове иглолистни дървета. Ще бъде по-лесно да украсите растения с къси игли, които имат достатъчно разстояния между клоните - декорациите ще висят равномерно върху тях. За да изберете прясно дърво, леко дръпнете клона и оценете качеството на иглите: те трябва да са зелени и лъскави, а не матови и кафяви, те не трябва да падат по време на проверката.

След като дървото е докарано в дома ви, отрежете края на съда му на няколко сантиметра. Свежият разрез ще помогне на дървото да абсорбира водата по-ефективно. На мястото, където планирате да монтирате дървото, подът трябва да бъде изравнен и покрит с водоустойчиво покритие, като парче пластмасова обвивка, за да се предпази повърхността от влага.

Ако имате деца или домашни любимци, или ако стойката не е достатъчно здрава, прикрепете елхата към стена или стабилна мебел. За да направите това, можете да използвате куки, корда за въдица, канап или въжета. Уверете се, че те не са достъпни за деца и животни.

Защо трябва да украсим елхата преди Коледа – отговорът ще ви изненада

Много от нас украсяват елхата дни преди Коледа или дори в деня на празника. Но хората, които имат навика да украсяват домовете си мног...

Когато дървото е здраво закрепено, е време да започнете да декорирате. Какви аксесоари е по-добре да изберете за срещата на предстоящата 2022 г., ще намерите на много места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com