Ето за какви други неща можете да използвате хладилника си

2742
Ето за какви други неща можете да използвате хладилника си
Снимка: iStock/Guliver

Освен за съхраняване храна и напитки, можем да използваме хладилника за още много други неща. Ето някои от тях:

Почистване на дънките

Не дръжте тези 5 храни в хладилника, ВРЕДНО Е

Имате чувството, че хладилникът ви всеки момент ще се взриви, защото е препълнен с всевъзможни хранителни продукти? Най-вероятно причин...

Президентът на световноизвестната компания Levi Strauss Чип Бърг разкри, че не е прал любимия си чифт от модела 501 една година. Целта е загрижеността на компанията за екологичното състояние на планетата и намаляване консумацията на вода и перилни препарати. Един от начините да “почистите” дънките е да ги замразите в камерата на хладилника. Достатъчно е да престоят една нощ в камерата в торбичка от плат. Всички бактерии изчезват, а цветът не се променя.  

Удължаване живота на любими вещи

Ако искате чорапогащите ви да станат много по-здрави, напръскайте ги с вода, поставете ги в полиетиленова торбичка и ги сложете в камерата за няколко часа. 
В камерата може да съхранявате и много други вещи, за да им удължите живота: слънцезащитни спрейове, органични кремове, парфюми. Добре е всеки един от тези продукти да бъде съхраняван в отделен контейнер, за да се предотврати навлизането на други миризми. 
Ако искате да съхранявате аромата на кафето за дълго време, сложете го в плътно затворен пакет в камерата. Разбира се, избягвайте да се презапасявате и да съхранявате огромни количества кафе по този начин.
Ако искате свещите да горят по-дълго от нормалното, поставете ги в камерата само за няколко часа и ги запалете.

Може да разделяте залепнали неща

Ако пазите стари снимки в кутия, след време ще видите, че някои са залепнали и не може да ги отделите. Поставете залепналите снимки в полиетиленова торбичка за няколко часа в камерата. Ще се убедите колко лесно се разделят с тъп нож и без да наранявате снимките.

Обувки

Ако искате да се освободите от неприятната миризма на обувките, оставете ги в найлонова торбичка за няколко дни в хладилник. Не правете това с лачените обувки, ароматът ще изчезне, но покритието ще се нарани.
Ако новите обувки ви стискат, поставете ги в торбичка, залейте ги с вода и ги сложете в камерата за няколко дни. След като водата замръзне, ще разтегне обувката и ще я уголеми с около половин размер.

Цветя

Как се чисти камера на хладилник за 30 минути

Тъй като камерата по презумпция е място за дългосрочно съхранение, лесно е да забравите какво точно сте сложили вътре – може да е...

Ако сте купили цветя за събитие, което е след няколко дни, може да ги съхранявате в хладилника. Завийте ги с хартия и намокрете стъблата с влажна кърпа. Най-ефективно е това при хризантеми и лалета. Сложете цветята на отделен рафт, тъй като отделят вещества, които засилват процеса на изсъхване на храната.

Повече пуканки

Случва ли ви се често да се ядосвате, че не всички зрънца от пакета пуканки се опукват? Ето едно лесно решение - оставете пакетчето пуканки за малко в камерата. След като го извадите веднага го поставете в микровълновата.  

Украсяване на чаши

Ако искате чашите ви за коктейли за изглеждат “заскрежени”, потопете гърлата им в лимонов сок, после в захар и ги сложете за малко в камерата. Ефектът “заскрежена чаша” ще се запази около 15 минути.

Храните, които не трябва да съхраняваме в хладилника

Често домакините съхраняват храната неправилно и дори не го осъзнават. Обикновено по навик прибират всички продукти хладилника и не се ...

Унищожаване на акари

Акарати живеят в спалното бельо, матраците и често стават причина за алергии. Дори да сменяме бельото редовно, това няма да ни освободи от тях. Акарите живеят на стайна температура и умират при по-ниска такава. Изтупайте завивките и чаршафите, сложете ги в торбичка и ги поставете в камерата за няколко дни. Особено полезно е това, ако имате алергии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Редно ли е да приключим любовна връзка по телефона?

Вредно ли е за здравето да направите косата си руса?

Знаете ли колко е висока Айфеловата кула

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com