Фактори, без които връзката не може да оцелее

2176
Фактори, без които връзката не може да оцелее
Снимка: Pexels

Това лудо малко нещо, което наричаме любов, е един от най-изучаваните и най-малко разбираеми въпроси в психологията. Една от причините е, защото голяма част от изследванията на романтичните отношения се правят в лаборатории, а не в реалния живот. По-лошото е, че респондентите обикновено са хора, които най-лесно се набират за проучването, например студенти. Докато учениците със сигурност са хора, способни да създадат близки отношения, много от тях не са достатъчно зрели, за да опознаят себе си и още по-малко да знаят какво очакват от партньора си.

Психологическите теории за любовта се фокусират върху фактори като: страст, ангажираност, близост, опит от предишни взаимоотношения, емоционални нужди и способност за общуване . Те, разбира се, са важни за здравето на всяка връзка. Когато обаче се стигне до прогнозиране коя връзка ще продължи в дългосрочен план, прагматизмът става толкова важен, колкото и романтизмът.

След като вече знаете за какво става въпрос, е време да проверите връзката си в тест. Вижте как да оцените връзката си по тези 4 ключови фактора:

1.Мислете положително за партньора си. 

Да мислиш положително за партньора си означава, че се фокусираш върху добрите качества на характера му, а не върху лошите. Дъвчейки мислите си за нещата, които ви притесняват, можете само да преувеличавате малките неща и това да ви дразни. Хората в добри отношения се отърват от лошите чувства, което ги кара да си спомнят добри и споделени преживявания, а не лоши.

2. Мислите за партньора си, когато той не присъства. 

Забравяте ли за съществуването на партньора си, когато го напускате за час, два, вечер или по-дълъг период? Изчезва ли от съзнанието ви, когато изчезва от погледа ви? Ако е така, това може да е знак, че не сте влюбени в партньора си. Не е нужно да прекарвате всеки момент с въздишка с копнеж, но фактът, че партньорът ви е не е около вас, трябва да ви минава през ума по-често.

3. Прекарване на времето заедно. 

Ако обичате някого, искате да прекарате колкото може повече време заедно. Прекарването на времето заедно дори у дома може да помогне за интензивността на любовта. Дори дългосрочният ремонт на мазето може да бъде начин за укрепване на връзката ви. Готвенето, градинарството, пазаруването на хранителни стоки или дори почистването в къщи също могат да бъдат начин за това. Този фактор е по-важен и за мъжете.

4. Изразяване на чувства. 

Чувството за любов към партньора е важно, но също така е важно да изразите тази любов физически. Не би било разумно да се правим на недостъпност, когато целта е да създадем страст във връзката. Усещането не трябва да е много изтънчено и не е нужно да го пръскате прекомерно. Докосването на ръката или целувката по бузата са достатъчни, за да се изгради интензивността на връзката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com