Големи чудеса в Рилския манастир: Светецът излекувал жена от рак, върнал слуха на друга

9974
Големи чудеса в Рилския манастир: Светецът излекувал жена от рак, върнал слуха на друга
Снимка: Pixabay

Хиляди истории за чудодейни изцеления със силата на искрената вяра и молитва към покровителя на българите св. Иван Рилски събира в продължение на цели 40 години библиотекарят на Рилския манастир.

Една от тях е тази на Мара Здравчева от Бургас, която се разболяла от рак и продала къщата си, за да може да плати за лечението. За съжаление дори най-скъпите лекарства, купени от САЩ, не ѝ помагат.

Вижте още: Всичко, което трябва да знаете за прекадяването с тамян у дома

Една вечер получава съновидение, в което ѝ се казва да отиде в Рилския манастир и там ще се излекува. Още вечерта след пристигането си в светата обител болната жената помолила да ѝ бъде направен молебен пред мощите на св. Иван Рилски. Мара се молела усърдно със сълзи на очи и по време на молитвата усетила сякаш ток минава през нея.

"Когато целунала ръката на светеца след молебена, тя усетила, че целува жива, топла ръка. От църквата излязла съвършено здрава и сега е напълно добре. Няма никакви следи от тази тежка болест", споделя близката приятелка на Мара Стаматка Карнакова пред манастирския библиотекар, който записал чудото в своите записки, пише "България Днес".

Още едно велико чудо извършил светецът, чиято памет почетохме на 19 октомври.

След боледуване със силна температура Таня Караризова напълно оглушала с дясното си ухо. Ходила при много лекари в продължение на 22 години, но никой не успял да ѝ помогне.

Изгубила напълно надежда за спасение, жената получила покана от свещеноиконом Ангел Василев да посети Рилската обител с група поклонници. Отивайки на святото място и слушайки беседата на библиотекаря архимандрит Климент Рилец за чудесата на св. Иван Рилски, който възвърнал здравето на много болни, в Таня се събужда надеждата, че светецът може да помогне и на нея отново да прочуе с дясното си ухо.

"На другия ден със силна вяра и надежда си направих параклис пред чудотворната икона и си взех осветен памук от ковчега с мощите на светеца. Отивайки на гроба на св. Иван, си умих болното ухо на аязмото", разказва Караризова, пише още "България Днес"

Не след дълго жената се събужда през нощта от силен шум в ушите. Става от леглото, коленичи пред иконата на св. Иван Рилски и се моли силно да върне слуха си и с болното ухо. Взима от памука, който пази като светиня от Рилската обител, и го слага в болното ухо. След което заспива.

Вижте още: Всичко, което трябва да знаете за иконите в дома си

"Рано сутринта се събудих от шума на колите, които минаваха по нашата калдъръмена улица. Какво беше моето учудване и моята радост, като разбрах, че вече чувам и с дясното ухо. В изблика на голяма радост се развиках и събудих мъжа си и домашните ми, които научиха за моето чудесно изцеряване. Ето вече близо три месеца оттогава чувам с двете си уши", споделя пред архимандрит Климент изцерената жена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com