Готови за ЛЯТНА ваканция: 5 европейски дестинации, които непременно да посетите

3743
Готови за ЛЯТНА ваканция: 5 европейски дестинации, които непременно да посетите
Снимка: iStock/Guliver

Знаем, че годината едва е започнала, но ние вече сме готови за лятото! Докато се разхождаме из студените дни, в главите ни се върти само едно нещо - къде бихме могли да пътуваме тази година? Ето защо отворихме лаптопите си и въведохме в търсачката на Google - летни дестинации 2023 г, а по-долу споделяме с вас 5-те най-добри европейски места, които със сигурност ще искате да посетите тази година.

Гърция, Италия, Португалия, Испания и Хърватия са държавите, които попаднаха в нашия радар, и ще опишем защо и какво можете да очаквате от градовете, които сме откроили. Знаем, знаем, вече искаме да опаковаме багажа си и да поискаме почивни дни, но ви препоръчваме да посетите тези дестинации само през лятото - за да използвате пълния им потенциал.

Порто, Португалия

Ако все още не сте посетили Португалия, време е най-накрая да направите тази крачка - защото няма да съжалявате! И въпреки че Лисабон често е първият избор на повечето туристи, които искат да посетят тази страна, ние сме тук, за да ви разкрием тайните на Порто, който в никакъв случай не е по-малко интересен или поразителен град.

Порто е закътан град на брега на морето, който се характеризира с отлично вино, цветни тесни сгради и къщи, рисувани плочки и приятелски настроени хора. В този град ще се почувствате като у дома си, ще ядете сардини, ще се разхождате по тесните улички и ще наблюдавате студения океан. Предлагаме ви да се разходите от Порто до най-западната точка на Европа и, ако сте смели, да се потопите в океана!

Кои са някои от най-подценяваните туристически дестинации в Европа?

Риека, Хърватия

Въпреки че Ровин и Дубровник са сред най-популярните дестинации в Хърватия, препоръчваме ви да посетите Риека това лято. Риека бързо ще ви спечели с очарованието си и отличното си ресторантско предлагане, а ако пътувате с кола - най-красивите плажове са на една ръка разстояние! Въпреки че Риека е обърната към морето, като индустриален град тя не се характеризира с плаж. Въпреки това, ако искате да прекарате лятото в оживен град, в който можете да се насладите на "джиро" всяка седмица във вторник и който е достатъчно близо до неустоими плажове - Риека е градът за вас. Цените също са по-ниски, отколкото в други популярни дестинации в Хърватия, а преживяването е абсолютно не по-малко ценно!

Каляри, Сардиния

Италианският остров Сардиния, който обича да изтъква независимото си минало, определено е дестинация, която трябва да посетите. Столицата и най-големият град на Сардиния - Каляри, е идеалното място за всички, които искат да са близо до морето и в същото време да се насладят на един шот Аперол в крепостта в стария град. Освен това голямо предимство на пътуването до Сардиния е, че почти всяка част на острова е достатъчно близо, ако сте пристигнали с кола, което означава, че можете да посетите плажовете от двете страни на острова и да се насладите на различни преживявания и видове плажове.

Подценявани туристически дестинации: 14 места, които са малък РАЙ на земята

Парикия, Гърция

Ако сте в настроение да обиколите гръцките острови, но не искате да оставяте портфейла си на Миконос - Парикия е мястото за вас. Този красив град на остров Парос прилича на Гърция от вашите мечти. Малко градче, тесни каменни улички, бели къщи със сини прозорци, врати и детайли. Като от приказка! Парос е идеалният град за романтично пътуване за двама, където ще се почувствате като актьорите от филма Mamma Mia! Отдайте се на красиви пейзажи и превъзходна гръцка кухня.

Севиля, Испания

И накрая, но не на последно място - Севиля. Севиля е андалуски град, който ще ви изненада с високите си температури - но и ще ви зарадва с архитектурата си. Един от филмите от поредицата "Междузвездни войни" е заснет в Севиля, която феновете ще разпознаят веднага. Този топъл град пази испанския дух и традиции и в него ще изживеете незабравими моменти с романтични вечери, разходки, улични музиканти, карета, които се движат из града, и ще се насладите на автентична испанска кухня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com