Хигиенните бюти навици, за които понякога забравяме, а не трябва

5433
Хигиенните бюти навици, за които понякога забравяме, а не трябва
Снимка: iStock/Guliver

Бюти навици не се създават единствено, за да бъдете красиви и да събирате погледите. Те са въпрос на хигиена, който до голяма степен определя и вашето добро здравословно състояние. Всеки човек трябва да се грижи за себе си, да се поддържа, а спазването на добра лична хигиена е грижа номер 1 за целта. Има някои неща обаче, които не всеки прави или поне не толкова често. Това са бюти навици, за които понякога забравяме, а не трябва.

Почистване с вода за уста – почистването на зъбите не се фокусира единствено върху четката и пастата за зъби. Водата за уста също трябва да е задължителна грижа. Почистете по този начин след измиване с паста за зъби. Така ще сте сигурни, че сте дезинфекцирали напълно устата и се предпазили зъбите от бактерии. А и свежият дъх ще бъде налице!

Почистването на стъпалата и петите – разбира се, че ги мие, когато си вземаме душ. Как обаче се грижите за тях след това? Има специалните кремове за омекотяване на тази част от нашето тяло, която понася доста, щом вървим всеки ден по различни повърхности и с различни обувки. Не се учудвайте ако имате загрубяла кожа на петите, а не ги мажете с хидратиращ крем. По-добре започнете веднага. Този бюти навик е особено важен, ако спортувате или ходите пеша дълго време всеки ден. Погрижете се за стъпалата си преди да е станало твърде късно и преди да усетите дискомфорт и болка там.

Почистване под ноктите – там се събира огромно количество мръсотия от всичко, до което се докоснем. Не е нужно само да измиете ръцете си, трябва да обърнете внимание и на зоната под ноктите, особено ако имате дълъг маникюр. Може и да не видите мръсните частици, насъбрали се там, но тях ги има и трябва да отделяте време да почиствате старателно това място. Има специални четки за нокти, с които може да ги почиствате напълно. Правете го на два-три дни със сапун, за да бъдете здрави.

Почистване на ушите – не го правете, само когато усетите дискомфорт или сърбеж. Добре е да правите почистване на ушите на всеки три дни. Така няма да рискувате образуването на твърде много ушна кал и причиняването на инфекция.

Почистване след ходене до тоалетна – поддържането на лична хигиена включва и този навик – вземането на душ, щом ходите по голяма нужда до тоалетна. Хартията помага до един етап, но за основно почистване ви е нужен и душ. Правете това всеки път и ще видите как ще се почувства много по-свежи и спокойни, а и ще се радвате на добро здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com