Хитрости от XIX век, които са СУПЕР полезни и днес

2021
Хитрости от XIX век, които са СУПЕР полезни и днес
Снимка: fernando zhiminaicela / Pixabay

Пренесли сме някои хитринки в ежедневието, които вършат чудесна работа и днес за справяне с някои ситуации и битови проблеми. Вижте кои са и си откраднете онези, които смятате за полезни за себе си!

Счупено яйце – ако варите яйца и видите, че някое се спука, може да предотвратите изтичането му в тенджерата, добавяйки оцет във водата, в която се варят яйцата.

Ще се изненадате, когато разберете за какво може да използвате старите вестници

Ако често се абонирате за вестници или имате навика да си купувате редовно, в дома ви може вече да се е образувала голяма купчина. Пред...

Събиране на стъкла – ако счупите чаша или друг стъклен предмет, може да съберете всички малки стъкълца, които трудно се виждат, с мокър парцал. Изхвърлете го, не го перете, за да сте сигурни, че няма да се порежете.

Рязане на хляб – много обичаме пухкавия мек хляб, но трябва да признаем, че рязането му е голямо мъчение. Може да улесните работата си като нагреете ножа с гореща вода, подсушите го и веднага нарежете хляба на филийките.

Капак на тенджера – за да го закрепите по-стабилно леко отворен, поставете дървена щипка отстрани на тенджерата, а после сложете капака. Така може да готвите и да оставите ястието да ври.

По-големи обувки – ако не сте улучили размера на обувките си и те са ви по-големи, но си ги харесвате и искате да ги носите, може да поставите парче кадифе или велур от вътрешната страна на петата. Така обувките ще ви бъдат по мярка.

Гадаене на времето – може да разберете какво ще бъде времето в определен ден, ако забележите дали има облаци в далечината сутрин. Ако се увеличават, значи по-късно през деня времето ще се влоши. Ако намаляват, ще бъде ясно и хубаво време.

Забавни идеи за коледни подаръци, за които няма да дадем пари

Коледа идва, а времето е много трудно за доста хора. И е нормално да се чувстваме потиснати ако не можем да си позволим. В тази статия...

Потни очила – от време на време очилата се запотяват и това е доста неприятно. За да се справите с проблема, може да натъркате сапун върху стъклата и после да ги избършете с мека кърпа.

Против хлебарки и мравки – за да ги изгоните от дома си, сипете по местата, където сте ги видели, боракс. Скоро няма да има и след от досадните насекоми.

Съживете цветята – потапяйки стеблата им в топла вода. След като изстине, извадете и изрежете частта, която сте потопили. Сложете цветята във ваза със студена вода. Ще ги запазите красиви още няколко дни.

Варене на картофи – ще сварите картофите лесно, оставяйки ги цели, а не разпаднали, ако добавите малко захар във водата. Щом са готови, изхвърлете водата и оставете картофите в затворен съд, за да изсъхнат.

Бели следи по обувките – това се случва най-често зимата, когато ходите в снега и видите, че обувките ви са побелели. Може да ги почистите с разтвор от топло мляко и сода. Нанесете върху белите петна. После почистете по стандартен начин.

Идеи: какво да правиш със старите и непотребни четки за зъби

Не бързайте да изхвърляте старата си четка за зъби – тя все още може да бъде полезна за много неща в дома ви. В кухнята 1. Почи...

Превърнете часовника си в компас – за целта нагласете малката стрелка да сочи слънцето. Сложете стрък трева между малката стрелка и цифрата 12. Може да го направите и мислено. Линията между 12 и малката стрелка ще сочи юг, а отсрещната страна – север.

Съхранение на чаши – ако имате повече чаши, вероятно ги съхранявате една в друга. Когато са престояли по този начин обаче, те трудно се вадят една от друга. Може да промените това, ако сипете студена вода в горната, а долната да потопите в купа с топла вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com