Храна за сияйна кожа

4512
Храна за сияйна кожа
Снимка: Thinkstock

Повечето хора имат проблеми с кожата си. Без значение дали е акне, суха кожа или алергии, кожните проблеми никога не са забавни! Докато много хора се опитват да излекуват кожните си проблеми с кремове или химически пилинг, страхотен и лесен естествен начин да направите кожата си здрава и блестяща е да ядете правилните храни. В тази статия ще ви покажем кои храни трябва да ядете, за да приведете кожата си в най-доброто състояние.

Смъртоносните тайни за красота от миналото

Сьомга

Мазните риби, като сьомгата, са много важни, ако искате да имате сияйна и блестяща кожа. Тя е пълна с Омега 3, която има противовъзпалителни свойства и следователно помага за намаляване на акнето и други кожни възпаления, които водят до лоша и наранена кожа. Освен това сьомгата ще ви помогне да защитите кожата си от външни влияния, ще повиши нивото на колагена, овлажнява кожата ви и просто поддържа кожата ви здрава като цяло.

Как се разпознава възрастта на кожата

Има три основни етапа на възрастта на кожата: ранен, среден и късен. Ако можете умело да разпознаете нейния етап, то ще приложите и пра...

Спанак

Спанакът е истинска силна храна. Той не само е вкусен и е чудесен за подобряване на мозъчната ви функция, но също така има много големи ползи, когато става въпрос за кожата ви. Спанакът е пълен с витамин С, витамин А и витамин К. Тези витамини помагат за предпазване на кожата от увреждане от слънцето и подобряват нейния блясък.

Папая

Папаята е не само вкусен плод и е с много ниско съдържание на калории, но е и чудесна за вашата кожа. Съдържа бета-каротин и витамин С и Е. Тези витамини ви помагат в борбата с акнето, помагат срещу образуването на белези и ви предпазват от увреждане от слънцето.

Горски плодове

Кожата ви ще се прочисти от токсините, ако ядете ТЕЗИ 10 храни

Състоянието на кожата ни до голяма степен зависи от храната, която консумираме. Бялата захар и алкохолът могат да се приемат като едни ...

Плодовете са не само вкусни, но и много полезни за тялото ви. Те са с високо съдържание на витамини и антиоксиданти, които не само засилват имунната ви система, но и са чудесни за кожата ви. Те ви спасяват от радикални увреждания и засилват производството на колаген. Това ще направи кожата ви да изглежда по-пълна и по-млада. Много популярен начин да включите горски плодове в ежедневието си е смутита. Просто вземете 1 чаша смесени плодове и я смесете с 1 чаша лед. Разбъркайте го, докато се превърне в гладка консистенция и добавете 1 чаша мляко или алтернативно мляко.

Сладки картофи

Сладките картофи са богати на витамини като витамин А и С, които засилват производството на колаген и помагат на кожата ви да се поддържа овлажнена и гладка. Страхотни начини за сътрудничество на сладките картофи във вашите ястия са например салатите. Страхотна комбинация от сладки картофи е салата от сладки картофи от киноа. Всичко, от което се нуждаете, са краставици, домати, спанак, киноа и сушени боровинки. Нарежете зеленчуците на дребно и ги смесете със сварената киноа. Капнете малко лимон върху него и отгоре го смесете със сушени червени боровинки.

Това са признаците, че кожата ви старее ПО-БЪРЗО от нормалното

Домати

Доматите са едни от най-популярните зеленчуци и са чудесни за вашата кожа! Те са пълни с витамин С, антиоксиданти и много други витамини, които карат кожата ви да сияе за нула време. Има дори много козметични компании, които включват доматени ензими в своите продукти за грижа за кожата. Доматите също са много лесни за сътрудничество във вашите ястия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com