Храната, която трябва да хапваш според зодията (1 част)

17027
Храната, която трябва да хапваш според зодията (1 част)
Снимка: iStock

Ядете ли това, което съветват звездите? Може би трябва да промените диетата си, за да останете здрави, красиви и във форма?

Овен

Храните, които ще ви заредят с енергия през деня

Всяка храна по своему носи своята енергийна стойност за човешкото тяло в по различен начин и количество. Някои от храните са по-богати ...

Вие сте роден месоядец и не можете да си представите ден без парче месо или печено. Освен това обичате да ядете много и – за съжаление – мазно. Не е изненадващо, защото мазнината е тази, която носи вкуса. Опитайте се бавно, но последователно да променяте навиците. Месо веднъж дневно в началото, след това 4-5 пъти седмично. Вместо колбаси за закуска - извара. След това за обяд можете да хапнете риба или парче пиле, а за вечеря можете да хапнете варени или задушени зеленчуци. Салата с всяко хранене.

Телец

Знаете какво е добро и можете да го оцените. Дори ако храната не е това, към което сте най-страстни, когато сте млади, със сигурност ще оцените гурме храната, когато остареете. За да не напълнявате, разделете порциите наполовина, откажете се от сладкото и се разхождайте по-често.

Близнаци

Харесвате оригинални ястия, но се храните нередовно и не особено здравословно всеки ден. Бързо изяждате това, което ви е в чинията и се хвърляте във вихъра на работата. Когато почувствате глад, посягате към каквото ви е под ръка. Знаете какво точно не трябва да ядете, но не го спазвате. Поне веднъж на ден мислите да промените начина си на живот и това е всичко. Само когато не се почувствате добре – намалявате темпото и започвате да закусвате. За обяд, супа, парче печено пиле или телешко и лека вечеря, а след това дори разходка. И когато гладът се появи - моркови. Това веднага дава страхотни резултати: тенът и благосъстоянието ви се подобряват.

Тези храни ви засищат за най-дълго и ви помагат да отслабнете

За да отслабнете, важно е не само какво ядете и как тренирате, но и колко калории поглъщате на ден. Намаляването на калориите е трудно,...

Рак

Знаете какво е вкусно! От пътуванията си по света обикновено се връщате с пакет от различни екзотични рецепти, опитвате ги заедно с поканените гости и след това се връщате към стари традиционни ястия. Понякога тялото ви се бунтува и ви подтиква да ядете храни, които са лесни за смилане. Рибата, постните меса, зеленчуците и плодовете трябва да са в основата на вашата диета. Откажете се от мазнините, яжте много сурови, варени и задушени зеленчуци, заменете сладкото с плодове, пийте минерална вода вместо сладки напитки. Всичко на малки порции и в точно определено време.

Лъв

Основата на вашето меню е месото във всичките му форми. Обичате пиршествата на пищно подредена маса. На всичкото отгоре често ядете късно вечер, след което се чудите защо не можете да спите и се събуждате уморени сутрин. Ако не може да се въздържите да ядете много месо, сварете го или го задушете, откажете се от пърженето. Добавете зеленчуци към всяка порция, подправете с босилек и риган. Един разтоварващ ден от време на време би ви се отразил много добре.

Дева

Какви са 5-те МИТА относно празничното НАПЪЛНЯВАНЕ

Отново е най-хубавото време от годината – коледните и новогодишните празници. Освен с добро настроение, подаръци и любими хора, г...

Обичате да знаете какво има в чинията ви и каква е ползата от това за тялото ви. Девите се грижат за себе си и семействата си, поради което най-често приготвят храна у дома от пресни продукти. Те не считат, че губят време за това, защото ценят здравето преди всичко. Често използват билки в ястията си и винаги реагират на хранителните новини. В търсенето си често забравят, че натуралното, прясно масло, млечните продукти или класическите супи не са забранени и правят еднообразното меню по-привлекателно. Здравословното хранене е преди всичко разнообразно, трябва да ядете всичко в разумни количества и пропорции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com