Храни и напитки, които са по-вредни от цигарите

8606
Храни и напитки, които са по-вредни от цигарите
Снимка: Pixabay

Днес небалансираното хранене може предизвика повече смърт при хората, отколкото самото пушене. Ако на храната и липсват важни хранителни вещества,  е възможно да навреди на нашето здраве, отколкото да помогне. Но все пак някои видове храни, които добавяме към нашата диета, също биха навредили на тялото ни поради така наречените си полезни свойства.

Те включват прясно изцедени сокове, които влияят по-здравословно, ако трябва да ги сравним с газираните напитки, но в същото време е възможно да да предизвикат диабет.  Нека видим храните и напитките, по-вредни за здравето дори и от цигарите.

Дали е мит, че млякото, хлябът и макароните са ВРЕДНИ?

Що се отнася до здравословното хранене, ако сте негови последователи, вероятно знаете, че има храни, които е препоръчително да изключит...

Свежо изцедените плодови сокове

Плодовете са важни за храненето, а плодовият сок е достъпен начин да бъдат добавени към ежедневните нужди от витаминни добавки. Въпреки това, в течната си форма плодът губи повечето от своите здравословни частици, като фибри, играещи важно влияние за предотвратяването на диабета, сърдечните заболявания и проблемите с наднормено тегло. Също така, неконтролираното пиене на плодов сок може да предизвика тези здравословни проблеми.

Някои плодове в съдържанието си имат много захари, колкото едно кенче с  кола. Препоръчително е да изядете поне парче от плод, вместо да пиете сок. Достатъчен е приемът на поне един плод, за да задоволим своето желание за сладко. За направата на чаша сок са необходими няколко плода.

Здравословни хранителни блокчета

Въпреки че хранителните блокчета съдържат много хранителни вещества, някои имат и много добавена захар. Най-разпространените блокчета съдържат от 15 до 30 г захари на порция. От друга страна, ако изберете правилното блокче, те са правилният избор за да потушите глада и да избегнете преяждането, защото съдържат много важни хранителни вещества в правилната дозировка. Идеалното блокче трябва да съдържа най-малко 3 грама фибри, 5 грама протеин и по-малко от 10 грама захар.

6 храни, които не бива да ядем за закуска

Не е тайна, че закуската е най-важното хранене за деня, затова тя трябва да бъде внимателно селектирана и включваща редица полезни веще...

Сушито

Самото суши е безвредно. Обаче основния проблем  са съставките и добавките   в него от различно естество. Днес често съдържа майонеза, крема сирене, сосове и други спорни продукти, повишаващи хранителните стойности на ястието.

Отглеждана риба от развъдник

Този вид риба е богата на Омега-3 мастни здравословни киселини, намаляващи риска от поява на заболявания на сърцето и инсултни състояния. Но тяхното съдържание е  в зависимост  с какво се храни самата риба. Обикновено рибите, които купуваме от супермаркетите, не са уловени от океана, а от развъдника. В тях не само липсват здравословни хранителни вещества, но в съдържанието си има и химически прибавки, които се използват, за по-бързия растеж и развитие на рибата.

Храни без мазнини

Спрете тези храни, ако искате да отслабнете, без да гладувате

Отслабването и поддържането на красива и здрава фигура са все по-трудна задача. А краткотрайните и нездравословните диети имат бързи ре...

През изминалия век диетите без мазнини бяха на мода. Едва тогава диетолозите осъзнаха, че производителите заменяли здравословния тип мазнини с преработени захари, за да запазят естествения вкус на своите продукти. Следователно, вместо да ядете нещо, изглеждащо здравословно за закуска, вие всъщност ядете скрита захарна бомба. Препоръчително е да избирате млечни продукти, със съдържащи се в тях  протеини и мазнини от здравословен тип като изварата и киселото мляко, несъдържащи преработен вид захар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно