Храни, за които не сте предполагали, че могат да бъдат замразени

1043
Храни, за които не сте предполагали, че могат да бъдат замразени
Снимка: iStock

Фризерът е вълшебно място, което може да удължи живота на любимите ви храни и да ви предпази от ненужни отпадъци. Въпреки че много хора са запознати със замразяването на основни продукти като месо, зеленчуци и плодове, има цял свят от изненадващи храни, които може би не сте обмисляли да замразите. Тези неочаквани продукти, подходящи за замразяване, могат не само да ви помогнат да намалите разхищението на храна, но и да добавят удобство в кухненската ви рутина.

Сирене

Любителите на сиренето ликуват! Можете да замразявате сирене, без да жертвате вкуса или текстурата му. Въпреки че някои сортове могат да станат трошливи след размразяване, те все още са идеални за готвене или настъргване. Просто увийте сиренето плътно в найлоново или алуминиево фолио, преди да го замразите, за да запазите качеството му.

За следващия месец: 15 неочаквани храни, които могат да бъдат замразени

Яйца

Да, прочетохте правилно - яйцата могат да се замразяват! Важно е обаче да ги счупите и разбиете, преди да ги замразите. Изсипете разбитите яйца в тавички за лед или формички за мъфини и след като ги замразите, прехвърлете отделните порции в торбичка за замразяване. Размразете ги в хладилника, преди да ги използвате, и ще имате удобен и готов за употреба запас от яйца.

Хляб и сладкарски изделия

Независимо дали сте купили твърде много хляб или искате да се запасите по време на разпродажба, хлябът и сладкишите се замразяват изненадващо добре. Преди да ги поставите във фризера, увийте ги в найлоново или алуминиево фолио. За да възстановите свежестта им, след размразяването ги пъхнете за няколко минути във фурната или в тостера.

Мляко

Ако имате излишно мляко, чийто срок на годност изтича, помислете за замразяването му. Изсипете млякото в подходящ за замразяване съд, като оставите малко място за разширяване. Размразете го в хладилника и го разклатете добре, преди да го използвате. Въпреки че текстурата може леко да се промени, вкусът трябва да остане непокътнат.

Пресни билки

Не оставяйте пресните билки да се изхвърлят. Нарежете ги на ситно, поставете ги във формички за лед и ги покрийте с вода или зехтин, преди да ги замразите. Изваждайте кубчета, когато имате нужда от прилив на аромат в готвенето.

Лекар: Това са най-опасните замразени храни, спрете ги още днес

Авокадо

Ако имате презряло авокадо, не го изхвърляйте. Намачкайте месестата част, добавете изстискан сок от лимон или лайм и замразете в херметически затворен съд. Макар че след размразяването текстурата може да е малко по-различна, то е идеално за гуакамоле или за включване в смутита.

Ядки и семена

Удължете срока на годност на ядките и семената, като ги съхранявате във фризера. Естествените масла в тези продукти могат да се развалят с течение на времето, но замразяването забавя този процес и ги запазва свежи за по-дълго време.

Като изследвате света на неочакваните замразени храни, можете не само да спестите пари, но и да допринесете за намаляване на хранителните отпадъци. Възползвайте се от гъвкавостта на вашия фризер и експериментирайте с тези изненадващи възможности, за да направите кухнята си по-ефективна и устойчива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака

Никой не може да им устои: Топ 4 на най-съблазнителните зодии

Топ 4 на зодиите които се влюбват най-бързо

5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си

Психолог: 4 сигурни знака, че един мъж е влюбен във вас дори да не ви го казва

Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка?

Това са растенията, които са защитници на личното щастие

В коя държава се намира най-големият зоопарк в Европа

На кой остров се намира вулкана Етна

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 13 - 19 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com