Искате да счупите рутината - танцувайте!

1751
Искате да счупите рутината - танцувайте!
Снимка: iStock/Guliver

В момента, за съжаление, живеем във време, в което повечето от нас живеят изключително неподвижен начин на живот. Много хора работят в офис работни места, които изискват ограничени до нула движения.

Това обаче противоречи напълно на това, което телата ни са създадени. Хората са проектирани да се движат, разтягат и ходят.

Световен ден на танца: Как танците подобряват физическото и психическото ни здраве

Отбелязван на 29 април всяка година, Международният ден на танца се празнува, за да насърчи хората по цял свят да танцуват повече и да ...

Погледнете как са живели нашите предци. Те са прекарвали повече време в движение и поддържане на физическа заетост повече от нас сега. Те също нямаха телефони или технологии, които да ги държат неподвижни. И така, колкото повече се разсейваме от най-новите технологии или седим пред умопомрачителната реалност, която показва T.V., толкова повече се ограничаваме да се занимаваме с онези вътрешни проблеми, които държим скрити вътре.

Някои хора може да се чувстват така, сякаш правят всичко възможно, за да включат някаква форма на упражнения в живота си, така че да не останат стоящи или седнали на едно място.

Допълнителни изследвания обаче показват, че докато участието в упражнения е полезно за вашето здраве, има много ползи от свободното движение. То насърчава изграждането на сигурна връзка между ума и тялото, което е жизненоважно за психическото и физическото здраве. Един час на бягащата пътека все още може да се счита за ограничено движение, когато го сравните с танцов клас, където движението не е ограничено.

Свободното движение насърчава изследването и упражненията.

Какво може да каже човешкото тяло? Гледайте на ONE DANCE WEEK

Чешкият хореограф Мартин Талага гостува със спектакъла си "СОМА" на 4 октомври в Дом на културата "Борис Христов", Пловдив. В това танц...

Танцьорите могат да изследват скокове, седене, люлеене, търкаляне, пълзене и много други, което несъмнено е много по-взискателно от повтарящите се движения във фитнеса.

Журналист на The Metro UK, Натали Морис, изследва различни видове часове по движение в статия за 2019 г .: „Изследвайки различните равнини на движение, пълзене, търкаляне, скачане и приклекване, ние отключваме сложността и разнообразието на това как телата ни могат да се движат. И най-хубавото в него е, че той е изцяло функционален. Плавността на придвижването през различни нива със смес от експлозивни и контролирани движения помага за подобряване на баланса и координацията, предотвратяване на наранявания и освобождаване на напрежението в нервната система."

Наскоро възникнала тенденция във Великобритания е използването на дейности, свързани с деца, за възрастни. Например въвеждането на „Bouncingham Castle“, който е подскачащ замък само за възрастни. Този вид дейност ни връща в детските ни дни, когато си спомняме живота да бъде безгрижен, не сме мислили как сме се движили, а просто сме приели всички форми на движение, от търкаляне в тревата до подскачане в голям надуваем замък. Докато порастваме, ние виждаме движението като представяне на детството и подсъзнателно виждаме седенето или ограниченото движение като знак за зрялост. Обаче нещо, което изглежда забравяме, е, че докато работим усилено като личности, ние също трябва да отделим малко време, за да се освободим. Отнемането на време да бъдете свободно движещ се възрастен може да направи работещия възрастен във вас много по-ефективен!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно