Искате да свалите видео от Youtube на вашия лаптоп? Ето как!

15820
Искате да свалите видео от Youtube на вашия лаптоп? Ето как!
Снимка: iStock/Guliver

Искате ли да запазите любимите си видеоклипове от YouTube на лаптоп и да можете да ги гледате и без да имате интернет? Не сте сигурни как да го направите или сте опитали, но не сте успели да изтеглите видеоклип от YouTube на компютъра си? Не се притеснявайте, ако искате да изтеглите видеоклипове от YouTube на локалното устройство на лаптопа си, тук ви предлагаме всички методи, които можете да опитате.

Илон Мъск: Изглежда, че YouTube е пълен с измамни реклами

С тези различни начини можете лесно да запазвате видеоклипове от YouTube на лаптоп с Windows, компютър, Mac, таблет и мобилен телефон. Важно е обаче да се отбележи, че повечето видеоклипове от YouTube имат авторски права, поради което не можете да ги изтеглите. Затова се уверете, че не нарушавате авторските права, когато изтегляте видеоклип от YouTube. 

300 млн. долара спечелиха създателите на съдържание в YouTube през миналата година

Начини за изтегляне на видеоклипове 

Няколко онлайн и настолни приложения могат да ви помогнат да изтеглите видеоклипове от YouTube. С някои от тях може би сте запознати. Други включват разширения за браузъри и онлайн програми за изтегляне на YouTube и др. Нека научим как всяко от тях може да помогне за изтегляне на видеоклипове от YouTube, както и какви са техните ограничения и предимства.

Русия заплаши да блокира YouTube

Изтегляне на видеоклипове от YouTube с помощта на VLC Media Player

С VLC Media Player с отворен код можете не само да гледате видеоклипове, но и да изтегляте видеоклипове от YouTube на компютър. Проследете стъпките по-долу, за да изтеглите видеоклип с помощта на VLC Player:

Отворете YouTube и копирайте URL адреса на видеоклипа, който искате да изтеглите. Сега отворете VLC Player, инсталиран на вашия компютър. На компютъра с Windows, от горната лента с менюта, отидете на Media  > Open Network Stream. На Mac, отидете на File > Open Network във VLC. В прозореца Open Media поставете URL адреса на видеоклипа от YouTube. Щракнете върху Възпроизвеждане, за да стартирате видеоклипът.

TikTok изпревари YouTube по популярност

Сега отидете на Инструменти > Media Information, ако използвате компютър. На Mac щракнете върху Window > Media Information. В полето Media Information, в лентата Location bar щракнете два пъти върху URL адреса и го копирайте. След това отворете уеб браузъра си. Поставете копираната връзка и натиснете Enter. Отваря се прозорец, в който се възпроизвежда видеоклипът. Щракнете върху трите точки и изберете Изтегляне. Видеоклипът се изтегля с разширение на файла .MP4 на вашия компютър.

Анимационната поредица "Маша и Мечока" вече е с над 100 милиарда гледания в Youtube

Инсталиране на програма за изтегляне на видео от YouTube на лаптоп

Освен безплатния VLC Media Player, можете да опитате и други настолни приложения като Free YouTube Downloader, iTubeGo, Y2Mate, YTD Video Downloader и други за изтегляне на видеоклипове от YouTube на компютър с Windows и Mac. Тези програми могат да изтеглят и конвертират видеоклипове от YouTube в MP3, MP4, MOV, FLV и други формати. Основното предимство на приложенията за настолни компютри е, че те ви позволяват да изтегляте неограничен брой видеоклипове от YouTube за гледане офлайн на лаптоп. Някои приложения също така могат да изтеглят списък с песни от YouTube с едно движение.

Профилът на Тръмп в YouTube си остава замразен

Повечето от тях са опростени и с удобен за потребителя интерфейс. Първо трябва да инсталирате софтуера на PC или Mac. След това копирайте и поставете желания URL адрес на видеоклип от YouTube в интерфейса на приложението и изберете резолюцията на видеото. Накрая щракнете върху бутона Изтегляне, за да запишете видеоклипа на компютъра си. И сте готови!

Москва бясна след като YouTube закри канала на руския парламент

Изтегляне на видео от YouTube чрез браузър

Можете да запазвате видеоклипове от YouTube онлайн, без да инсталирате настройка на софтуер за изтегляне от десктопа. Тези онлайн програми могат да извличат видеоклипове от YouTube, като ги запазват на диска за съхранение на компютъра ви. Това, което трябва да направите, е просто да отворите уебсайта за изтегляне на видеоклипове от YouTube в браузъра. Копирайте и поставете URL адреса на видеоклипа от YouTube. Изберете изискването за изходно видео като файлов формат и разделителна способност и го изпратете. Те могат да изтеглят и видеоклипове с Full HD 4K и 8K.

YouTube стимулира създателите на видеа, за да пребори конкуренцията

Въпреки това бъдете внимателни, когато използвате онлайн програми за изтегляне на видеоклипове от YouTube. Те трябва да са сигурни и да не представляват заплаха за сигурността на вашата система. Най-добрият начин за използване на безплатните онлайн програми за изтегляне на видеоклипове от YouTube е първо да инсталирате антивирусен софтуер на системата си. Това може да предупреди и предотврати изтеглянето на файлове от съмнителни сайтове. 

YouTube е премахнал над 30 000 видеоклипа за шест месеца с фалшиви новини за COVID-19

Използване на разширения на браузъра за изтегляне на YouTube

Налични са много безплатни разширения за браузъри, които могат да изтеглят видеоклипове от YouTube на компютъра. При този метод трябва да инсталирате разширение за сваляне на видеоклипове за вашия браузър и да щраквате върху разширението или опцията за сваляне всеки път, когато искате да запазите видеоклип от YouTube. Разширенията могат да изтеглят видеоклипове от YouTube с качество 1080p, 720p, 480p и по-ниско в MP4, FLV, WEBM, MP3, 3GP и други формати.

С Baby Shark, която измести Despacito от върха в YouTube, измъчвали затворници

Някои разширения за изтегляне на видеоклипове позволяват и именуване на видеоклиповете по време на записването им. Обърнете внимание, че Chrome вече не разрешава разширения за изтегляне на YouTube. Можете да опитате разширения за други браузъри.

Няколко интересни YouTube канала на историческа тематика, които да последваме днес

Вземете YouTube Premium, за да изтегляте видеоклипове от YouTube на Android, iPhone

Абонирайте се за услугата YouTube Premium от YouTube. Абонаментният план на услугата ви позволява да изтегляте видеоклипове и плейлисти, за да ги гледате офлайн. Услугата обаче не позволява изтегляне на видеоклипове от YouTube на лаптоп или компютър. Можете да гледате изтеглените видеоклипове на телефон и таблет.

ВКС ще излъчва заседания по дела с обществен интерес в YouTube

Ето как можете да изтегляте видеоклипове от YouTube на телефон и таблет:

Отворете мобилното приложение на YouTube. Пуснете видеоклипа, който искате да изтеглите. Щракнете върху опцията Изтегляне и изберете качеството на видеото. След като видеоклипът бъде изтеглен, се появява икона "Изтеглянето е завършено" (синя отметка). Сега гледайте изтеглените видеоклипове в раздела Библиотека или Акаунт на приложението YouTube на мобилното устройство.

За пръв път публично излезе статистика за финансовите резултати на YouTube

Бонус съвет: Видеоклиповете, записани на локални твърди дискове, са податливи на загуба поради различни причини. Във всеки случай, ако загубите или случайно изтриете изтеглено видео от YouTube, записано на компютъра ви, незабавно се снабдете със софтуер за възстановяване на видео. Професионалният софтуер за възстановяване е в състояние да възстанови изтрити видеоклипове във всяка ситуация.

Нова опасна игра, идваща от YouTube, кара деца да се самоубиват - наистина ли?

Изтеглянето на видеоклипове от YouTube на лаптоп не е ракетна наука. При наличието на толкова много методи, изберете който и да е от тях в зависимост от нуждите си. Доверете се на десктоп програма за изтегляне на видеоклипове от YouTube, за да запазите произволен брой видеоклипове на компютър или Mac. Алтернативно, онлайн програмите за изтегляне на видеоклипове от YouTube не изискват инсталация на лаптопа, но обикновено предлагат ограничено изтегляне на видеоклипове за един потребител. VLC Media Player е безплатен, без реклами и без риск за сигурността. Освен това разширенията на браузъра също са бърз начин за изтегляне на видеоклипове от YouTube. Междувременно, за да изтегляте видеоклипове от YouTube на Android или iPhone, можете да се абонирате за услугата YouTube Premium.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com