X
 
 

За пръв път публично излезе статистика за финансовите резултати на YouTube

838 0
За пръв път публично излезе статистика за финансовите резултати на YouTube
Снимка: iStock/Guliver
За пръв път компанията-майка на Google - Alphabet, съобщи публично колко печели от видеоплатформата YouTube, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Euronews.

Според официалната информация, YouTube е донесъл приходи от 15,2 млрд. долара през 2019 година. Резултатът специално за последното тримесечие на миналата година са 4,7 млрд. долара, което не включва парите от абонатите на YouTube TV и YouTube Premium.

Google плаща стотици милиони заради практика, свързана с детското съдържание на YouTube

Най-популярната интернет търсачка в света Google ще плати 170 млн. долара глоба заради недопустима практика на своята марка YouTube. Су...

Публикуваните данни дават и историческа перспектива за развитието на видеоплатформата като бизнес и по-специално за ръста на постъпленията от реклами. През 2017 г. те са били 8,15 млрд. долара, а само две години по-късно са почти 2 пъти повече от това.

Досега детайлите за финансовите параметри на YouTube бяха строго пазена тайна. Google купи сайта през 2006 г. и го превърна в абсолютен лидер в споделянето на видео.

Освен това, Alphabet регистрира приходи от 8,9 млрд. долара само от предоставянето на т.нар. облачно съхранение. Търсачката на Google и останалия рекламен бизнес на компанията е донесла приходи от 98,1 млрд. долара през 2019 година.

Това е първият толкова подробен доклад, откакто Сундар Пичай стана главен изпълнителен директор на Google през 2015 година. През декември той беше назначен и за директор на Alphabet. Тогава основателите на Google Лари Пейдж и Дейвид Брин обявиха, че се оттеглят от постовете си на изпълнителен директор и президент на компанията.

Нова опасна игра, идваща от YouTube, кара деца да се самоубиват - наистина ли?

От вчера (27 февруари) в различни български сайтове се появи новината, че през приложението WhatsApp, Facebook и детския канал на YouTu...

Иначе, общите приходи на Алфабет от 46,1 милиарда долара за последното тримесечие бяха малко под очакванията на експертите. А въпреки че печалбата беше по-висока от очакваното, акциите на Alphabet спаднаха с около 4 процента, след обявяването на данните.

Actualno.com

Етикети:

КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...