Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жена видя лицето на покойния си брат, след като бе трансплантирано на друг човек (СНИМКИ)

29 май 2015, 14:09 часа

Ребека видя лицето на покойния си брак Джошуа Аверсано върху друг човек - Ричард Норис, след като последния загубва своето при нещастен случай. Новото лице връща към живот 39- годишния Ричард и силно развълнува семейството на загиналия Джошуа, пише METRO.

През 1997 година Ричард Норис случайно се прострелва в лицето. Той се подлага на повече от 30 операции, за да възвърне човешкия си облик. Последното от хирургичните вмешателства е пълната трансплантация на лице, от загиналия в автомобилна катастрофа Джошуа Аверсано.

Няколко години по-късно сестрата на Джошуа видяла лицето му на друг човек. Майката на загиналото момче е категорична, че да позволи трансплантацията е било правилното решение: "Ние виждаме в него нашия син и сме много радостни, че сме помогнали, независимо от загубата ни."

Операцията по трансплантирането на лицето е продължила 36 часа в медицински център в Мериленд и е била изключително рискована. Шансовете за оцеляване на Ричард са били едва 50%.

Независимо от успешния ѝ край Ричард го чака нелек живот – до края на дните си той ще трябва да приема препарати, които да потискат имунната му система, за да не отхвърли организма му пресадения орган.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес