Как да имате спалня, пълна с растения, но без насекомите?

12454
Как да имате спалня, пълна с растения, но без насекомите?
Снимка: Pixabay

Нищо не изглежда по-мечтателно от спалня, пълна с растения. Невъзможно е да се гарантира, че вашето растение никога няма да получи вредители, но има няколко начина да намалите шансовете. 

Когато растенията са подложени на стрес, те всъщност могат да привлекат вредители. Лошо обгрижвани растения, растения, които изпитват стрес, независимо дали това е воден стрес или лек стрес, или просто някой от онези видове фактори на околната среда, които правят вашето растение щастливо или нещастно, ако е стресирано, възможно е станете по-вероятни, че ще получи вредител. 

Ако вашето растение е здраво, не е нужно да се притеснявате за привличането на насекоми.

Езикът на цветята - скритата им символика

Подареното цвете изразява уважение и обич. Но освен всички тези прекрасни чувства, различните цветя символизират и различни емоции и по...

Плодовите мухи се появяват магически, след като една ябълка седи твърде дълго. Мравките просто са гениални, малки същества при влизането. Внасянето на стайни растения наистина няма да увеличи това по някакъв специфичен начин. Подобно на паяк, намерил път в дома ви - ако там има някои растения, той може да реши да направи мрежата си между вашите растения, а не между вашите завеси и прозореца ви, но същият този паяк ще бъде там по един или друг начин. 

Имайте предвид, че вредителите от стайни растения, като брашнести червеи или листни въшки, не са тези, които ще откриете да пълзят по възглавницата ви. Те са там за растенията. 

Как да намерим здраво растение

Ако пазарувате лично, разгледайте добре растение, преди да го донесете у дома. Малко кафяво петно ​​или малко жълто долно листо всъщност не означава проблем. Но ако виждате широко разпространени проблеми като нехарактерно бледа зеленина или зацапващи шарки по листата, това растение може да бъде стресиран магнит от вредители.

Погледнете под листата. Много вредители не се появяват непременно върху върховете на листата, а по-скоро на дъното. И така, обърнете няколко листа. Някои вредители са съвсем очевидни и могат да се видят с невъоръжено око. Но някои от тях са наистина, наистина малки и всъщност доста предизвикателно да се види с просто око. Така че с тях ще търсите ленти от долната страна на листата.

Как правилно да отглеждаме Антуриум в дома си

Ако сте почитатели на цветните градини и искате да си направите такава у дома, насочете вниманието съм към Антуриума – невероятно...

Нова рутинна процедура

След като получите ново растение, може да искате да го скриете някъде като баня в продължение на няколко дни, за да позволите на всички същества като паяци или бръмбари, които може да са се хванали в растението, да изпълзят. Също така е добре да държите новите растения далеч от другите за няколко дни, в случай че растението има вредители, които сте пропуснали, преди да ги приберете у дома. За да сгреши по безопасен начин, можете да дадете на новото си растение превантивен спрей против вредители. 

Ако след цялата тази подготовка, все още има шанс вашето растение да има вредители или да развие проблеми с вредителите. По същия начин плодовите мухи случайно се появяват във вашата къща, вредителите могат да се появят в стайните растения.

Няма вредители по растенията, които да са вредни по какъвто и да е начин за хората. Нито едно от тези неща няма да ви ухапе или да ви причини вреда.“

Източник: wellandgood.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...