Как да изправим косата си, без да я увредим

1928
Как да изправим косата си, без да я увредим
Снимка: PublicDomainPictures / Pixabay

Подобно на красивите букли, така и правата коса има своя чар. Понякога обаче не можем да постигнем онази лъскавина, която се наблюдава при моделите и актрисите на ревюта и червения килим. Ето и няколко съвета, които можете да приложите при изправянето на косата си.

Какво трябва да знаете за правата коса?

Топ 7 на навиците, които са пагубни за косата

Здравата, красива и добре поддържана коса е мечта на всяка жена. Ежедневните грижи могат да доведат както до желания резултат, така и д...

Дългата лъскава коса е чудесна за всеки повод. Независимо дали отивате на официално събитие, на среща или офиса. Тя не се нуждае от допълнителни аксесоари, за да заблестите. Факт е обаче, че не всяка коса се поддава на изправяне, както и не всяка може да се накъдри.

Важно е косата да бъде здрава, преди да започнете изправянето ѝ. Затова използвайте повече продукти за хидратиране, като маски, балсами и други продукти. Това е от съществено значение, тъй като неподдържания и сух косъм, може лесно да се повреди и накъса.

Когато я разресвате, използвайте дървен гребен. При пластмасовите се получава наелектризиране и заплитане. Същото се отнася и за четките.

Малко хора го знаят, но когато косата е права, коковете се получават по-прибрани и красиви. Това е така, защо косата е по-добре прибрана. Отнася се дори за обикновения балетен кок.

От значение и каква козметика използвате. Шампоанът и балсамът трябва да са с гладка и лъскава грива. Ако използвате стандартна серия, то тогава е твърде вероятно косата да има лек обем и вълни. Подходящ серум и спрей за предпазване от топлината също са задължителни, преди да започнете да изправяте косата си.

Как да помогнем на косата да расте по-бързо

Всяка жена мечтае за красива, дълга, здрава и гъста коса. Дългите златисти или кестеняви вълни и пищните къдрици, придаващи женственост...

Изправяне на косата с преса

Това е един от най-популярните начини за изправяне на косата. Пресата навлиза във фризьорските салони през 80-те години, но от няколко години дамите се обръщат към нея и у дома. Важно е тя да бъде добре загрята и да е достигнала желаната температура за изправяне.

Ако започнете с по-слаба преса, то косата няма да се изправи напълно и ще трябва да повторите, а това означава да горите двойно косата.

Само сухата и добре сресана коса се изправя. Ако я изправяте влажна, то косъмът отново ще бухне и все едно нищо не сте направили. Разделяйте я на секции, тъй като така ще я изправите по-добре. По-големите кичури се изправят по-трудно и допълнително увреждате косата.

Изправяне със сешоар

3 съвета за обем на тънка коса

Косата на човек има различни форма, плътност, дебелина на косма и твърдост. Някои жени имат много гъста и твърда коса, едни са с права ...

Вторият най-популярен метод за изправяне на косата е със сешоар. При него е хубаво да използване правоъгълна четка, вместо кръгла. Така ще постигнете максимален ефект. Отново напръскайте косата със серум за защита от топлина, преди да започнете процедурата. Правилото за малките кичури, важи и тук. Накрая използвайте студена струя, за да стилизирате прическата и да получите максимална гладкост.

Природни средства за изправяне на косата

Природата също има своето решение. За целта използвайте маски от кокосово мляко и лимонов сок. Една от популярните маски е с 1 ч.ч. кисело мляко, 2 с.л. мед и 3-4 намачкани ягоди също има такова въздействие върху косъма, само че трябва да стоите поне час и половина с нея. Друг по-бърз вариант е 2 яйца и 1-2с.л. зехтин, където стоите около 45 минути. Маски с алое вера, банан и целина също помагат за изправянето на косата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Страдате от косопад - ето на какъв сериозен здравословен проблем може да се дължи

Защо храната, приготвена на газов котлон, е опасна?

Тези 5 цвята на мебелите могат да предизвикат умора - отхвърлете ги незабавно

Нито пари, нито успех: Тайната на най-щастливите хора в света

Назовете любимия си чай и ние ще ви разкажем за скритите черти на характера ви

Кой е Кралят Слънце и защо е известен така

Кой емблематичен пират е познат с прякора "Черната брада"

Две причини, заради които трябва да добавите щипка сол към меда

Как кръвожадният пират Хенри Морган получава рицарска титла от британския крал

На кой римски император е кръстен месец август

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com