Как да направим чистенето по-лесно

1769
Как да направим чистенето по-лесно
Снимка: iStock/Guliver

Чистенето на дома е една понякога доста досадна работа за някои жени. Вярно е, че има и такива, които обичат своите домашни занимания и развихряйки се могат да свършат всичко, да изперат, да пуснат прахосмукачка, да измият прозорците и т.н. В забързаното си ежедневие обаче, все по-рядко имаме време да почистим както трябва, а пък и не бихме го предпочели, пред забавленията с приятели, разходката или пазаруването. За да може домакинската работа да не ви отнема много време, а и за да не ви бъде досадна, ви предлагаме няколко съвета, за това как да направите чистенето по-лесно.

Първото нещо, което можете да направите е да си съставите план, като определите кога да почистите отделните зони в дома си. Най- много време за това ще ви отнемат банята и кухнята. Ето защо, за да не се преуморявате,  спокойно можете днес да минете прахосмукачка, утре да избършете прахта, а в другиден да измиете плочките в банята. Почистването на фурната пък може и да почака ден, в който няма да сте толкова изморени.

Почистете банята с домашни средства бързо и лесно

Чистенето на банята е едно от най-неприятните задължения за всяка домакиня. Но знаете ли, че всъщност може да стане много лесно и бързо...

Второто много важно нещо е да се отървете от ненужните неща в дома си. Със сигурност, когато отворите някой от шкафовете в кухнята, ще намерите бурканче с малко количество от някоя подправка или някой сервиз с чинии и чаши, които само заемат място в тях, а не сте използвали, през последните години. Направете една ревизия и на шкафа за обувки и гардероба си. В тях със сигурност ще откриете стари обувки или кецове, които вече не носите или някои дрехи, които не ви стават.

Научете се, когато чистите, да използвате подръчни материали, които имате вкъщи, вместо скъпите препарати. Да, всички те почистват много добре, но обикновено съдържат  много химикали, които са вредни за здравето ни. Вместо тях, можете да използвате например лимон, сода за хляб, или оцет, които също ще дадат много добри резултати.

Освободете дома си от прекалено многото мебели, защото така ще освободите и ще имате повече пространство. Нещото, което можете да направите е да махнете част от старите и да ги замените с нови, по-модерни. Ако нямате възможност да си купите нови мебели, то реновирайте старите, като претапецирате дивана и сложите върху него няколко нови възглавници, в свежи цветове. Старата маса или шкаф, можете също да освежите с нова.

И накрая, създайте си настроение, докато чистите. Пуснете си любимата музика, може и по-силно, особено ако е рок, вземете прахосмукачката  и парцала в ръце и се впуснете в своето приключение по почистването на дома. Може и да си припявате, аз така правя.

Само 1 съставка и прозорците ще бъдат идеално ЧИСТИ

Всяка една домакиня се стреми домът й да бъде чист, подреден и уютен. За да се случи това обаче е нужно да разполага с цял арсенал от т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да пием чай правилно?
Как да пием чай правилно?

За много хора чаят сутрин е неразделна част от закуската и своеобразен ритуал. Но малко хора знаят, че неправилният прием на чай може да навреди...