Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да почистите най-добре дома си по ПРАЗНИЦИТЕ

28 декември 2021, 17:00 часа

Настъпи празничното време, семейните събирания и прекарването на повече време вкъщи с любимите хора. Но това означава, че ще трябва да се грижим и повече за дома си особено ако очакваме гости. Ето няколко неща, които ви съветваме да приложите в хигиенните си навици, за да създадете уютен и чист дом не само за пред гостите, но и за да се чувствате самите вие добре и комфортно.

Постарайте се да е чисто за гостите

Чистотата създава много добро впечателние у околните, а хаосът от своя страна също си изгражда мнение у тях, но то не би ни се харесало. Добре е да сме представителни и да се постараем, ако ще очакваме гости по празниците. Отделете достатъчно време да почистите поне помещенията, в които ще посрещате своите роднини или приятели. И не забравяйте за банята.

Създайте си коледна атмосфера, като украсите елхата

Особено ако имате естествена елха, няма как да не почиствате ежедневно падналите клонки или малки отпадъци. Ако искате да имате елха и да ви е уютно, трябва и след украсяването и поставянето й да продължите да се грижите за добрия външен вид.

Определете си място, на което ще държите подаръците

Ако отделите малко кътче около елхата за подаръци, атмосферата ще стане още по-празнична и приятна. Но трябва да подредите добре и да направите пространство, за да не се получи един безпорядък, който изобщо да не е приятен за чуждите очи. Ако пък искате те да останат скрити до последно, трябва да разграничите тайно място, което отново да освободите за тях.

Ако ще опаковате вкъщи, разчистете територията за тази дейност

За да наредите всички подаръци около вас и нужните материали, ви е необходимо обширно място, на което да се разположите. Ако искате да работите спокойно и атмосферата да е уютна, изберете си част от къщата, разчистете я от другите предмети и си създайте една малка работилничка.

Освежете декора си

Ако вече сте направили своята празнична украса, при почистването на дома не бива да забравяте и нея. Тя също събира прах и е добре да освежавате гирляндите, венците и сувенирите поне веднъж на няколко дни. Не се изискват никакви усилия и задачата е бърза, така че е препоръчително дори да отделяте по няколко минути дневно за целта.

Помислете къде ще съхранявате украсата след празниците

Това може би е голям проблем за хората, които са затрупани с вещи вкъщи. Въпросът не се свежда само до това да анрпавим украсата, а и за съхранението й след това. Отделете си място в килера, спалнята, гардероба или където прецените и се съобразявайте с покупките така, че те после да могат да се съберат в пригоденото за тях пространство.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес