Как да подхраним косата след лятото?

1034
Как да подхраним косата след лятото?
Снимка: iStock

Хлорът, морската вода и изгарящото слънце - всичко това е причинило сериозни щети на вашите къдрици. И тъй като лятото наближава своя финал, време е да помислим как да възстановим косата след горещите дни:

На първо място променете обичайните си грижи. След лятото е необходимо да се насити косата с регенериращи активни вещества. Затова изберете шампоани и балсами, които контролират нивата на pH. Тези формули проникват дълбоко в структурата на косъма, като го възстановяват и подхранват отвътре. Също така си струва да добавите маски без отмиване, масла и кремове към рутината си, които ще работят, докато спите или правите други неща. Тези продукти ще „запечатат“ накъсаните се краища и ще заздравят структурата на косъма.

Направете си у дома: Ефективни маски за коса

Ако през лятото сте прекарали дълго време в жегата и след това сте се охладили в климатизирани стаи. Този контраст води до дехидратация на кожата и косата. Всичко, от което косата ви се нуждае след лятото, сега е хидратираща процедура. И не само основната, но и допълнителната. Не пренебрегвайте допълнителната грижа. Без съмнение е в състояние да даде на косата много.

Възстановяване на връхчетата след плуване в морето и басейн

Признайте, че сте плували и гмуркали в морето или басейна, без да предпазвате кичурите. Така че защо да се изненадвате сега, когато те са станали сухи и цепещи се в краищата, по-малко лъскави и по-трудни за разресване. Първо, можете да отрежете повредените краища. Може би с нова прическа ще бъде много по-приятно да влезете в новия сезон.

Как да съживим изсветлялата от слънцето коса след лятото?

Целуната от слънцето коса може да изглежда красива след лятото. Определено обаче стават по-сухи и чупливи. Третирайте изгорелите кичури по същия начин, както и кожата, ако е изгоряла на слънце. Ролята на обилна хидратация и успокояващи компреси ще играят маските за коса, домашни или готови, но най-важното - редовни. Този продукт е чудесен за слаба и изтъняла коса. Ако нишките са силно повредени, можете да използвате маска вместо балсам, тоест всеки път след измиване на косата с шампоан.

Лъскава коса у дома – ето как

Защитете косата си от промени, свързани със сезона

През есента и зимата, състоянието на косата може да се влоши поради застудяване и намален имунитет, характерни за извън сезона. Ето защо косата след лятото и зимата често поднася нежелани изненади. Както знаете, през есента по-често от обикновено се появява пърхот и косопадът е по-силен. Ако сте загрижени за косопада, първата стъпка е да определите дали е нормален за вас и да действате съответно. Пърхотът също се случва на всеки и ние знаем начините как да го преодолеем.

Последният щрих, който помага за възстановяване на косата, са правилните стилизиращи продукти. Експертите съветват да обърнете внимание на мусове и спрейове, обогатени с кератин. Те не само предпазват от излагане на горещ въздух, но и допринасят за растежа на косата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Редно ли е да приключим любовна връзка по телефона?

Вредно ли е за здравето да направите косата си руса?

Знаете ли колко е висока Айфеловата кула

Какво не трябва да оставяте в колата през лятото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com