Как да предпазим колата си от кражба?

8994
Как да предпазим колата си от кражба?
Снимка: iStock

Опасността от кражба на автомобила ви следва да ви притеснява основно, ако е скъп и луксозен. Старите коли, които са изключително евтини, не привличат интереса на автокрадците, тъй като самата кражба и организирането ѝ, ще струват по-скъпо на крадците, отколкото биха припечелили от продажбата на старата кола. Когато рискът не си заслужава, колата ви е по-защитена. Собствениците на скъпи возила често задават въпроса, как да предпазят колата си от кражба. Има редица начини, по които да защитите собствеността си.

Как да предпазим колата си от кражба – топ съвети

1.       Не пренебрегвайте старата добра алармена система

Аларма не е средство за изнервяне на съседите. Тя е необходимост, тъй като звукът може да прогони крадците, опитващи се да задигнат автомобила ви. Имайте предвид обаче, че алармата сама е крайно недостатъчна, тъй като опитните автокрадци умеят да я заглушават. Съчетайте този метод с други, за да увеличите сигурността за возилото си.

2.       Осигурете за колата си сигурен гараж

Вероятността возилото ви да стане жертва на кражба рязко намалява, ако използвате охраняеми паркинги и ако имате сигурен гараж, чиято врата не може лесно да бъде преодоляна. Нещо повече – когато се чудите как да предпазим колата си от кражба, имайте предвид, че прибраната кола не събужда така апетита на крадците, както го прави паркираната до блока.

3.       Снабдете се с автомобилен имобилайзер

Топ 10 съвета за избор на първа кола за млад шофьор

Каква кола трябва да кара млад шофьор? Изборът на кола за начинаещ шофьор е по-труден, отколкото за опитен такъв. Трябва да се внимава...

Ако автомобилът ви е нов модел, вероятно има това електронно устройство вградено. В случай, че е стар, може да се сдобиете с него допълнително. Устройството не позволява запалването на возилото с дублирани ключове и с кабели, тоест без правилния ключ автомобилът ви е защитен от посегателство.

4.       Доверете се на технологичния напредък и проследяващите системи

GPS или VHF съдействат да се проследи колата ви и да бъде лесно открита и върната, ако е открадната. Първите проследяват колите на улицата, а вторите могат да открият местоположението на автомобил дори под земята. Подобни системи са отличен избор за вас, ако се чудите как да предпазим колата си от кражба.

5.       Направете колата по-малко апетитна за крадците

Ако в автомобила ви има видими ценности като портфейл, лаптоп и друга скъпа техника, той е по-апетитен за автокрадците, тъй като заедно с него се сдобиват и с други ценни предмети. Не оставяйте подобни изкушения на видими места в колата си.

Топ 5 начина как да дезинфекцираме колата си

Интериорът на автомобила, дръжките на вратите, волана и лостовете за скорости, съдържат потенциално вредни бактерии и други микрооргани...

6.       Изберете централно заключване

Централното заключване е по-сигурно от другите видове и е добро решение за вас, когато се чудите как да предпазим колата си от кражба.

Как да предпазим колата си от кражба – 3 нетрадиционни съвета

Тъй като автокрадците стават все по-опитни и изобретателни, важно е и вие да предприемете нетрадиционни мерки, ако се чудите как да предпазим колата си от кражба. Те могат да бъдат:

1.       Свалящ се волан

Крадците са навсякъде: Ето как да се защитим от кражба по време на пазаруване

1. Нe нoceтe гoлeми cуми пaри, a aкo вce пaк ce нaлaгa - дa бъдaт рaздeлeни нa чacти и пocтaвeни нa рaзлични мecтa. При рaзплaщaнe нa ...

Няма крадец, който да съумее да подкара возилото ви без волан. Ако автомобилът ви е със свалящ се такъв, сигурността се повишава. Все пак имайте предвид, че могат да  вдигнат колата и така да осъществят кражбата, тоест методът не е 100% надежден, както всъщност нито един метод сам по себе си не е. Съвкупността от няколко обаче намалява значително риска и увеличава възможностите ви да успеете да си отговорите на въпроса как да предпазим колата си от кражба.

2.       Наблюдение на автомобила

Може да използвате простичък уред като бебефона. Не, той няма да спре крадците, но ще имате информация и материал за полицията, за да разпознае и открие по-лесно и бързо крадците.

3.       Скоби за неправилно паркиране

Ще ви отнемат време и ще ви затруднят, но този хитър и различен, нетрадиционен подход ще предпази автомобила ви от кражба, когато считате, че опасността е висока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com