Как да се грижим за кожата след 40 години

1468
Как да се грижим за кожата след 40 години
Снимка: iStock/Guliver

Грижите за кожата на лицето са нещата, които всяка жена трябва да полага, за да запази свежия ѝ вид за по-дълго време, а и за да бъде тя здрава и красива. Тези грижи започват още от 30-годишна възраст, като още оттогава профилактиката и правилно подбраните продукти са много важна и съществена част от целия процес. Много важни са също здравословното хранене е и физическата активност, защото вътрешното здраве се отразява и на външния ни вид. 

Но какво е нужно да направим и как да полагаме необходимите грижи за кожата си след 40 години?

8 тайни на красивата кожа, които дори дерматолозите няма да ви кажат

Всяка жена мечтае за гладка кожа без бръчки. Въпреки че нямаме пълен контрол над гравитацията – има редица неща, които можем да н...

Хидратацията на кожата е едно от най-важните неща след 40 годишна възраст. Сухата кожа води до появата на бръчки и до намаляване на еластичността на ѝ. Дехидратираната кожа е по-податлива на инфекции и по-трудно се регенерира. Как да се справите с това? Нека започнем с продуктите за почистване на лицето, които е добре да не съдържат спирт или алкохол, защото така ще изсушат кожата още повече.

По-добрият вариант е да използвате мицеларна вода, олио или почистващо мляко. За да хидратирате добре кожата си, трябва да използвате кремове, които съдържат липиди и други съставки, които имат способността да задържат влагата в кожата. Дневният крем, който ще използвате е добре да съдържа съставки, като зелен чай, гроздови семки или нар, които са много полезни за кожата. Ето защо внимателно четете етикетите и следете за защитен фактор от най-малко SPF15.

Ексфолацията е нещото, което трябва да прилагате редовно в зряла възраст, защото кожата на лицето тогава е вече много по-суха, по-груба и цикълът на обновяване на клетките е по-бавен. Ето защо използването на ексфолиант е много препоръчително, защото така ще премахнете мъртвите клетки, нежеланата пигментация и ще възвърнете естествения тен на лицето си.

Бръчките са най-неприятното нещо, с което се сблъскват жените над 40 години.  На пазара се предлагат много продукти, които допринасят за тяхното намаляване, но не всички дават желания ефект. Най-подходящите кремове, са тези, които съдържат витамин С, ретинол и синтетични пептиди, като най-добре е ако намерите продукт, който съдържа и трите компонента.

Средства за красота, помагащи при мазна кожа

Мазната кожа има голяма нужда от хидратация, но е особено важно да подберем добре крема, за да не създаваме повече себум, да запушваме ...

Една от тези съставки обаче е ключово важна за добрия вид на кожата и това е ретинолът. Той се справя много добре със старческите петна, бръчките и разширените пори. Ето защо можете да го използвате като самостоятелен продукт, под формата на серум или крем за лице.  Трябва да знаете обаче, че високата му концентрация може да раздразни кожата ви, ето защо, ако сте с чувствителна кожа е добре да подберете продукт, който съдържа и успокояващи съставки, каквито са морските водорасли или женското биле.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com