Как да се отнасяме с детето според зодията

3922
Как да се отнасяме с детето според зодията
Снимка: iStock

Отглеждането на дете е цяла наука. За съжаление няма наръчник или книжка с инструкции, която да следваш стъпка по стъпка и да даде гарантирани резултати. Въпреки това астрологията ни подсказва как да подходим към детето спрямо неговата зодия.

ОВЕН

Децата от тази зодия са диви и щастливи. Те са истински пакостници и свободни души, които са изпълнени с енергия и непрестанно желание за игра. Нетърпеливи са и искат всичко да се случва сега и веднага. С тях трябва да бъдете нежни и да се опитате да успокоите буйния му нрав.

ТЕЛЕЦ

Тези деца са любопитни и жадни за знания. Може да не са от най-активните и често да изглеждат мудни, но това, е защото лесно се разсейват. Въобще не се притесняват, ако закъсняват за някъде и не обичат да бъдат притискани. Би било добре да го запишете да тренира нещо и същевременно го побутвайте да става навреме и да не закъснява.

БЛИЗНАЦИ

Трудно ще откъснете детето от останалите. Още в ранна детска възраст представителите на тази зодия са изключително социални. Обича игрите с приятели, но въпреки това не споделя играчките си с тях. Често изпитват проблем с взимането на решение и му покажете, че няма нищо страшно в това да направиш избор.

РАК

Избягвайте да плашите детето Рак със страшни истории за Торбалан или Баба Яга. Те са чувствителни и приемат всичко за истина. Рискувате да му създадете травма за цял живот. Научете ги да поставят себе си преди другите и да не се страхуват толкова от околната среда.

ЛЪВ

Те са деца с характер. Ако им се скарате, то не очаквайте да остави нещата така. Със сигурност ще ви отвърне и не бива да му позволявате да ви се качва на главата. Старайте се да го възпитате към уважение и толерантност към останалите и не прекалявайте с хвалбите, защото допълнително ще повдигнете самочувствието им.

ДЕВА

Дева са прилежни и подредени деца, които за разлика от много други си оправят стаята и си прибират играчките. И то без да ги молите за това! Те са спокойни и тихи. Могат да прекарат часове сами в игра или в четене на книги. С тях няма да имате проблеми. Може би трябва да ги подтиквате повече да общуват с други деца.

ВЕЗНИ

Децата от тази зодия са много състрадателни към животните. Ще се опитат да приберат всяко бездомно коте вкъщи. Всъщност те изпитват състрадание към по-слабите и често заемат страната на пренебрегнатите или тормозените деца в училище, което понякога им създава проблеми. Подкрепете чувството им за справедливост и не ги лъжете!

Най-големите каръци в любовта са от тези 4 зодии

Всеки от нас е преминавал през различни периоди в любовния си живот, но определено има и такива, които са с по-малко късмет от другите ...

СКОРПИОН

Чувствителни и емоционални деца, които имат нужда от подкрепа, когато хормоните нахлуят в тях. Става изнервени и бунтовни. Не знаят как да контролират емоциите си. Научете ги да го правя и им бъдете повече приятели, отколкото контролиращи родители. Ще постигнете много по-добър резултат във възпитанието им.

СТРЕЛЕЦ

Детето е роден приключенец, което има нужда от забавление. По-добре не му давайте възможност да си организира само приключенията, а се заемете вие. Заведете го на планина или море. Дайте му шанс да опознае природата и да я обикне. Правете повече неща заедно и ще имате незабравими спомени, които ще оставят траен отпечатък в съзнанието на детето.

КОЗИРОГ

4-те зодии, за които храната винаги е на първо място

Може би във вашето обкръжение имате приятели, които са същински гастрономи. Те до такава степен обичат храната и изживяванията, свързан...

Още в ранна детска възраст ще забележите неговото желание да бъде лидер и да казва какво ще се прави. Опитайте се да овладеете до някаква степен тези пориви, но действайте внимателно. Подкрепяйте го в изграждането му като лидер и му посочвайте границите, към които да се придържа и го научете да се вслушва в мнението на останалите.

ВОДОЛЕЙ

Още от дете ще се вълнува от духовното. Знанията и изкуството го влекат. Осигурете му книги и поле за изява. Децата Водолей бълват от таланти и трябва да поощрите желанието им да ги развиват. Научете го да следва реалистичните си мечти, тъй като представителите на тази зодия обичат да си фантазират доста.

РИБИ

Те започват да живеят в свой измислен свят още от деца. Риби се чувстват добре в него - защитени и успешни. Не му позволявайте да се потапя твърде много в тези фантазии и го върнете в реалността. Не позволявайте да се затвори в себе си и се постарайте да му осигурите повече срещи с реални приятели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com