Как да се предпазим от кемтрейлс?

9641
Как да се предпазим от кемтрейлс?
Снимка: Thinkstock

Терминът „кемтрейлс“ (на английски chemtrails – химически следи) се отнася конкретно към въздушни следи, за които се твърди, че са системно причинявани от височинно разсейване на химически съединения, чийто състав не съвпада с този на обичайните кондензационни следи.

Тук започва една от т. нар. „теории на конспирацията“ - тази за химическите следи, които остават в небето с часове, без да се разсейват. Нормалните „дири“ подир самолета, т. е. кондензационните пътеки на височина над 10 000 метра, се превръщат в ледени кристали и могат да останат във въздуха не повече от 20 минути. Но теорията за химическите следи твърди, че белите ивици, които самолетите оставят в небето, всъщност съдържат химически или биологични агенти. Те са умишлено разпространени на големи височини за цели, скрити от обществеността. Тази теза не е подкрепена от научната общност. Един от най-често изтъкваните аргументи против кемтрейлс е, че нали така ще се „поръсват“ и самите ръководители и организатори на „конспирацията“, техните семейства и т. н.

Как започнало всичко? Теорията за химическите следи се появява през август 1996 г., след като ВВС на Съединените щати (USAF) били обвинени, че пръскат американското население с мистериозни вещества от самолети. Военновъздушните сили заявили, че това е заблуда поради погрешно тълкуван цитат от стратегически документ, озаглавен „Времето като множител на силата: метеорологични модели до 2025 г.“ (Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025).

Защо седалките в самолета са сини?

Има няколко версии какво всъщност се съдържа в кемтрейлс. Според някои доклади химикалите в състава им са алуминиеви соли, разтворими влакна, карбиди на торий и силиций. Някои привърженици на теорията за конспирацията също твърдят, че това е тестване на оръжия, а други, че е с цел химически контрол за смекчаване на глобалното затопляне.

Какво може да се препоръча на хората, които вярват в „конспирацията кемтрейлс“ и искат да се защитят по някакъв начин, за да живеят по-спокойно? Уви, възможните препоръки не са много и обикновено съвпадат с всяко упътване за защита от каквото и да било химическо въздействие. Например, да се обличат добре (дори и у дома) в дрехи от плътна естествена материя, да носят дълги панталони и затворени пуловери. На улицата – ветроупорни якета.

Да се пие добре познатият ни от медицината активен въглен (или друг сорбент – вещество, което поглъща вредни газове или изпарения), аскорбинова киселина (витамин С), да се ядат лук и чесън за имунитет. Вкъщи да слагат щори от плътен материал, на входната врата също. Нощем навсякъде да са затворени вратите и прозорците – твърди се, че през нощта, когато хората спят и не виждат, ги тровят повече. Добре е да се закрият всякакви цепнатини и пукнатини в жилището.

Да се носят респиратори. Сега, когато мнозина са принудени да носят маски, това няма да предизвика подозрение. Хубавото на респиратора е, че има изпускателен клапан и е по-лесен за дишане. След прибиране у дома да измиват ръцете и лицето си с катранен или домашен сапун. Да се надяваме, че всичко това ще ги направи по-спокойни поне донякъде, за да продължат героичната си съпротива срещу „световната конспирация“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...