Как гримът може да ви направи да изглеждате по-млади

4582
Как гримът може да ви направи да изглеждате по-млади
Снимка: iStock/Guliver

С течение на времето става все по-важно да подбирате с внимание и грижа грима си. По този начин ще запазите лицето си младо, а кожата сияйна. Понякога и най-малките промени в грима могат да направят огромна разлика в целия външен вид. След тези промени ще можете да изглеждате по-млади и по-красиви. Тази статия описва как да използвате грим правилно, за да изглеждате по-млади.

Ето и как да изглеждате по-млади с грим:

9 златни правила в грима, които всяка жена над 40 години трябва да спазва

Модните тенденции идват и си отиват, но правилата в грима са вечни. Ако искате да изглеждате зашеметяващо на всяка възраст, важно е про...

1. Нанесете по-светъл грим на очите. С възрастта на тялото кожата около очите започва да избледнява. По този начин очите изглеждат по-малки и кожата сякаш е увиснала. Интензивният тъмен грим визуално ще направи очите по-малки. Ето защо е време да използвате по-светли цветове. Черните и други тъмни тонове на сенките ще са твърде груби. По-светлите нюанси визуално ще "отворят" очите и ще изглеждат по-привлекателни. Опитайте се да използвате по-малко спирала, за да не създават впечатление за твърде тежки клепачи.

2. Изберете по-светъл нюанс на червило. С възрастта, кожата на устните става по-малко пълна. Тъмното червило визуално ще изтъни устните, а по-светлият тон ще им придаде пълнота. Опитайте се да нанесете червило с четка. Това ще предотврати разпространението му, извън контура.

3. Дайте предпочитание на ружа под формата на крем. Предвид факта, че кожата остарява, най-добре е да ползвате кремообразен руж. Изберете тон с цвета на кожата. Прахообразните ружове изглеждат груби на зряла кожа. В тях липсват овлажняващите свойства, от които се нуждае тя.

4. Изберете внимателно фон дьо тена си. Нанесете го правилно. Днес на козметичния пазар може да намерите тонални кремове, създадени специално за зряла кожа. Те са формулирани със съставки, които отразяват светлината, правейки кожата да изглежда по-млада.

Какво ново при прическите и грима за новата 2022 година?

Новата година идва с неочаквани модни тенденции и интересни решения при прическите и грима. Безупречно подредени коси или нестандартни ...

Изберете крем с овлажняващи съставки и слънцезащитни продукти. По този начин кожата не само ще е защитена, но и хидратирана. Тонът на крема трябва да съответства максимално на тона на кожата. Трябва да го приложите с леки докосвания. Може да скриете несъвършенствата и с коректор. Цветът му трябва да е малко по-светъл от естествения тон на лицето. В края, за да завършите грима се нанася полупрозрачна пудра за зряла кожа. Не е необходимо да пудрите лицето през деня, защото дебелия пласт пудра може да подчертае бръчките.

5. Колкото по-малко, толкова по-добре. Съществува често срещано погрешно разбиране. То, гласи, че с напредването на възрастта трябва да се прилага повече грим. Само така можело да се прикрият всички несъвършенства. Това обаче не е вярно. Силният грим, само ще подчертае несъвършенствата и бръчките и ще ви накара да изглеждате още по-възрастни. За да изглеждате по-млади, нанесете грим с леки докосвания.

6. Потърсете съвет от професионалист. Понякога добра практика е консултация с професионалист. Това може да ви помогне да постигнете бележити резултати. Може да е от полза и да даде възможност да опитате различни неща с грима, преди да похарчите парите си за декоративна козметика.

 

Знаете ли какви са ползите от грима за кожата?

Всяка една жена се грижи ежедневно за кожата си – било то с почистване, нанасяне на хидратиращ крем и ако ще се гримира, прави го...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com