Как и защо да почистваме дървените мебели със зехтин и оцет

13994
Как и защо да почистваме дървените мебели със зехтин и оцет
Снимка: Engin Akyurt / Pixabay

Когато чуем за добре познатите ни зехтин и оцет, първото, за което се сещаме е ,че те се използват главно за кулинарни цели. Това обаче съвсем не са единствените приложения на тези два продукта, които бихме могли да използваме у дома. Оказва се, че тези две взаимно отблъскващи се, но вечно свързани съставки са доста по-функционални, както по отделно, така и заедно и могат да се използват и за други цели, като например почистването на дървените мебели у дома.

Зехтинът е сред най-добрите естествени съставки, които бихме могли да използваме у дома при почистването на нашите мебели. Този натурален, естествен продукт не само ще почисти добре дървените повърхности, но и ще възстанови и възвърне техният естествен блясък. От друга страна, оцетът успешно неутрализира лошите миризми, спомага за лесното разграждане на всякакви лепкави мръсотии по дървените повърхности, а и не само и действа като естествен дезинфектант.

Зехтин и оцет
В празна, чиста бутилка с пулверизатор, се изсипват 6 лъжици бял оцет и 5 лъжици зехтин. Разтръсквате добре бутилката до получаването на правилната консистенция
и сте готови за действие. Почиствате замърсените дървени повърхности с получената смес, а с помощта на микрофибърна кърпа избърсвате добре и сте готови да се радвате на естествения блясък на вашите мебели. И всичко това без да сте използвали каквито и да е други продукти за почистване, съдържащи химикали.

Зехтин и лимон
Комбинацията от зехтин и лимон би могла да послужи като отличен домашно приготвен продукт за почистване и дезинфекция на дървените повърхности. Комбинацията от двете, отлично ще улесни задачата ни в отстраняването на петна получени от течности, прах и всякакви други следи от замърсявания.
Нужно е само да смесим около 50 грама зехтин и сокът на половин лимон.

Оцет и вода
С разтвор от вода и оцет (1:1) , бихме могли да извършим едно хубаво, цялостно почистване на нашият хладилник. Оцетът съдържа т.нар. оцетна киселина, която дори в слаби разтвори унищожава с лекота бактерии, гъбички и други. Освен това, оцетът е отличен помощник и в това да неутрализира миризмите, което го прави добър съюзник в почистването както на хладилника, така и на всичко у дома.

Оцет с водка
Почистването на мебелите у дома става изключително лесно, ако комбинираме половин чаша оцет и половин чаша водка (в равни количества). Оцетът съдържа киселини, а водката алкохол, което е отлична предпоставка за добра дезинфекция, отлично почистване на всякакви повърхности и разбира се, неутрализация на лошите миризми. Нужно е просто да ги смесим добре в чиста бутилка с пулверизатор, след което да напръскаме местата, които искаме да изчистим и внимателно да забършем с помощта на кърпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

3 вида горски плодове за намаляване на мазнините по корема

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com