Как изглежда идеалният мъж според жените?

20342
Как изглежда идеалният мъж според жените?
Снимка: iStock/Guliver

Идеали не съществуват, но според учените има хора, които по принцип се смятат за привлекателни. Въз основа на направено изследване може да се заключи на кои черти на външен вид или характер повечето от нас не могат да устоят. Така се създава моделът на идеалния мъж. С голяма вероятност може да се каже, че всеки от нас ще го хареса.

Всеки има индивидуални предпочитания, но някои атрибути се считат за универсални. Мъж, който изглежда и се държи по специфичен начин, е в състояние да впечатли огромното мнозинство от нежния пол.

На кои мъжки черти не можем да устоим?

Окосмяване по лицето

Изследванията показват, че повечето жени изобщо не харесват гладко избръснати момчета. Свързваме мъжествеността с окосмяването по лицето. Да не е на няколко дни, нито с прекалено гъста брада. Най-желана е брадата на около 10 дни.

Силният мъж се познава отдалеч по тези 8 характеристики

Усмивка

Не обичаме тъгата, но също така смятаме, че сериозните мъже могат да бъдат много забавни. Тайната на успеха е деликатната и загадъчна усмивка, която понякога дори е трудно да се види. Намираме човек с такова изражение за надежден и привлекателен.

Възраст

Конкретна възраст не е установена, но е посочена някаква връзка. Оказва се, че почти веднага  отхвърляме мъже по-млади от нас и връстниците си. Партньорът трябва да е по-възрастен. И то не с няколко години, а дори с 10 или повече. Тогава той изглежда най-добре в нашите очи.

Вежди

Писна ни от лъскави момчета, които прекарват повече време пред огледалото от нас самите. Ние ценим суровата красота и естественост. Обръщаме много внимание на веждите - те трябва да са плътни и тъмни. Това е атрибут на мъжествеността.

Стил на обличане

Не става въпрос за конкретен стил, кройка или марка. Изследванията показват, че цветът на дрехата е много по-важен. Това се отнася както за мъжката, така и за женската привлекателност. Тайната на успеха е в червения тоалет.

8 качества на истинския мъж

Хигиена

Често се оплакваме от пропуски в хигиената на мъжете, но противно на външния вид, не очакваме от тях да се грижат твърде много за себе си. Проучване установи, че мъжката пот действа като афродизиак. 

Отношение към животни

Нашият мечтан партньор трябва да обича беззащитни същества и в идеалния случай самият той да притежава например куче. Ако той се грижи за него, това е сигнал за нас, че той би могъл да бъде добър баща на децата ни.

Ръст

Според жените колко висок трябва да бъде идеалният мъж? Имаме конкретни предпочитания по този въпрос. Идеалната височина е между 175 и 190 см.

Телосложение

Идеалният мъж също трябва да бъде пропорционално изграден. Той не трябва да е твърде слаб и още по-малко затлъстял. Смятаме се, че 75-85 килограма е идеален диапазон на тегло.

Цвят на косата

Цветът на косата на мъжа няма голямо значение. Повечето дами имат специфични предпочитания. Оказва се, че ние ценим най-много тъмната коса, а блондините са далеч назад. Да не забравяме все пак, че много жени харесват и мъже с бръснати глави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com