Как можем да се погрижим за напуканите устни?

1129
Как можем да се погрижим за напуканите устни?
Снимка: iStock/Guliver

   Устните са едно от най-деликатните и нежни части от нашето тяло, които са изложени на непрекъснати промени  и влияния от околната среда. Липсата на достатъчно витамини, виските температури и сухият вятър застрашават мекотаа и красотаа на нашите устни. Нека в тази стаия ви споделим няколко метода на домашни средства, с които може да възстановите напуканите устни и да им предадете предишната мекота и нежност.

Мед и вазелин

  Медът е известен със своите антибактериални свойства, като също така е един от наистина добрите природни средства за лечение. Вазелинът пък се използва за омекотяване и подхранване на кожата, за нейната защита от изсушаване. Ако комбинирате тези две съставки, може да получите чудесна смес, с която да се погрижите за напуканите си устни. Нанесете обилно  количество чист мед върху устните и след около 15 мин. максимум действие върху тях, може да го избършете. Така устните ви ще попият меда и ще станат по-меки,  а пък вазелинът ще ги защити допълнително и хидратира, като намали риска от повторното им напукване.

Пилинг за устни

   Нежният пилинг върху устните може да  помогне за премахването на  мъртвите кожни клетки. Така ще  разкриете вашия естествен цвят на устните, като ги направите меки и еластични. За направата на такъв пилинг ви е нужно да смесите поне две супени лъжици кафяна захар с малко зехтин. Добавете и половин чаена лъжица мед, след което смесете добре. След 1-2 мин. захарта ще омекне и тогава може да нанесете върху устните си с леки масажни движения от получената смес.  Масажирайте 1-2 минути и изплакнете с хладка вода.

Кокосово масло

  Кокосовото масло може съвсем  естествено да овлажни кожата ви и да помогне да се преборите с напуканите устни. Ако нанасяте чисто кокосово масло върху тях по няколко пъти дневно, това ще доведе до тяхното възстановяване.

Гел от алое вера

  Алое верата е известно със своите лебечни свойства. То овлажнява много добре кожата, прави я еластична и помага за по-бързата регенерация на клетките в нея. Гелът от алое вера може директно да се нанася върху вашите устни, което ще намали болката при дълбоки разранявания. Въпреки че не е с много приятен вкус, той има силно заздравително действие и ще направи устните ви много меки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com