Как по-лесно да преодолееш раздялата?

3320
Как по-лесно да преодолееш раздялата?
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас е трябвало да се справи с раздялата с любим човек: понякога хората се разделят лесно, а понякога „скъсването“ е болезнено. Няма универсална рецепта за справяне с негативните емоции: всичко зависи от конкретни ситуации.

Колко лесно можете да се примирите с раздялата?

Как да се отърсите от раздялата и да продължите с гордо вдигната глава

Раздялата понякога е наложителна. С този човек сте споделяли най-важните моменти от живота си досега, но е време пътищата ви да се разд...

Ако успеете бързо да намерите нова любов, това ще ви позволи да мислите по-малко за минали връзки и да преживеете по-добре раздялата: ярките положителни емоции и взаимният интерес ще ви зарадват и няма да ви позволят да бъдете тъжни. Често обаче не е възможно да се срещне нов човек веднага след разпадането на предишна връзка, тъй като човек е склонен да сравнява всички с минала любов.

Понякога отнема известно време, преди да сте готови за ново обвързване.

Нещо повече, често трябва да размишлявате върху минали връзки, да правите правилните изводи, но да не се задълбочавате в размисли. Не обвинявайте партньора си за всичко: и двамата сте виновни за всички конфликти и тъй като не можете да промените другия човек, помислете какво бихте могли да промените в собственото си поведение. Това ще ви помогне да избегнете стари грешки в новата връзка.

Като се има предвид това, не позволявайте на спомените да обсебят целия ви живот. Няколко дни след раздялата, когато подреждате цялата ситуация в главата си, е много важно да спрете да изпитвате носталгия и да започнете да променяте живота си. Имате нужда от забавление, нови преживявания, интересни неща и общуване. Добре е, ако наблизо има роднини и приятели, които няма да ви оставят да скучаете и да прекарват активно свободното си време с вас. Един от добрите алтернативни варианти е напълно да се потопите в работата: по този начин не само бързо ще забравите за миналото, но и ще можете да постигнете нов успех в кариерата си.

Мъжете преживяват раздялата по-силно, отколкото е прието да се смята

Ново изследване на онлайн група за подкрепа на хора, преживели прекъсване на отношенията, говори, че мъжете преживяват раздялата много ...

Саморазвитието е следващият правилен път след раздялата. След като се раздели с половинката, човекът може да започне да спортува или да стартира нов бизнес, да промени имиджа си и да започне всичко, което планира от дълго време. Често в отношенията хората са твърде „фиксирани“ един върху друг и губят себе си: това възпрепятства личностното развитие и се превръща в допълнителен болезнен фактор при раздялата. 

Опитайте се да научите нови неща за хората и взаимоотношенията. Разговаряйте повече с различни хора, гледайте филми и четете художествена литература. Ще научите повече за преживяванията на различните хора и ще разберете себе си по-бързо. Историите на непознати ще ви вдъхновят да направите положителни промени, ще ви позволят да видите света по-широко и да не се вглъбявате в собствената си меланхолия.

Намерете плюсовете на свободния живот: имате време за себе си. Спомнете си за какво винаги сте мечтали и какво може да ви е смущавало – липса на време и енергия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com