Как се замразяват ягодите, че да можем да си ги хапваме и през зимата

16899
Как се замразяват ягодите, че да можем да си ги хапваме и през зимата
Снимка: iStock/Guliver

Ягодите са любим плод на малки и големи. Често ние се чудим как можем да ги запазим за по-дълго време и дори за зимата. Това е царски плод и той може да се хапва по всяко време и под всякаква форма. Да, навън зимно време вали сняг и няма как да си наберем пресни ягоди. Единственият източник по това време е сладкото, но пък то не е толкова хубаво.  Също така, ягодите са чудесно допълнение във всяка една час от ежедневието ни и го освежават по неповторим начин. В следващите редове ще ви издадем тайната на това да замразите ягодите, така че да запазят свежият си вид дори и през зимата.

Измийте ги добре, преди да ги замразите. Важно е да го правите на малки порции и сравнително бързо, за да не поемат вода. Поставете измитите плодове върху хартия за около 20 минути, така че да се отцедят хубаво.

След като изсъхнат, отстранете дръжките на всяка една ягода и я разрежете на две. След това поставете пликче в съд. В него поставете първия слой нарязани ягоди, поръсете със захар, а след това  прибавете и втория слой. Поръсете отново всичко със захар.

Ето какъв тор трябва да използвате за подхранване на ягодите

Ако и вие обичате ягоди, със сигурност домашно отгледаните ще ви се усладят повече от купените от магазина. Отглеждането на ягоди в гра...

Захарта е основният елемент в замразяването. Благодарение на нея ягодите не губят своята свежест и вкус. Също така, те не изсъхват и винаги остават сочни.

Когато сте готови, завържете плика и поставете съда в камерата. След няколко дни формата ще заприлича на буркан. Тогава можете да я извадите и да ги съхранявате извън фризера.

Ягодите са полезни и за здравето през цялото време. Те съдържат високо количество на витамин С, а това е особено важно през зимните месеци, когато има много вируси, а имунната ни система се нуждае от допълнително подхранване. Също така, има и доста антиоксиданти, повишава настроението и подпомага регенерацията на клетките.

Възползвайте се от този лесен трик и се наслаждавайте на летния плод целогодишно. Подарете си вкусно изкушение по всяко време. Ягодите са чудесен десерт, съставка за смути за закуска или пък просто приятно междинно хапване.

Със замразените ягоди можете да приготвите сладки, кекс, чийзкейк, шейкове и каквото друго пожелаете. Наследете се на този прекрасен плод през цялата година. Опитайте този начин и забравете за ягодите само през лятото, а им се наслаждавайте винаги и по всяко време.

Кой не трябва да яде ягоди?

Ароматните ягоди са не само вкусни, но и безвредни за фигурата. Но въпреки това с тях не трябва да се прекалява.  В състава на яг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com