Как солта може да ни бъде полезна в борбата с бръчките и при рани

15969
Как солта може да ни бъде полезна в борбата с бръчките и при рани
Снимка: iStock

Отдавна е известно, че солта е популярна както със здравословни, така и с грижовни свойства. Поради силното си детоксикиращо действие се е използвала за почистване на рани. Днес солните частици се използват предимно за почистване на кожата, поради което се прилагат толкова охотно в козметиката.

Поради антисептичните и лечебни свойства солта се използва в медицината. Като компонент на медицинските продукти, тя присъства наред с други, във физиологичния разтвор, който се използва за почистване на външните части на тялото (например за изплакване и овлажняване на кожата). Солта се използва и за вдишване - тя перфектно овлажнява лигавиците и помага в борбата със заболявания на горните дихателни пътища.

Ако солта у дома свърши, можете успешно да я заместите с ТОВА

Солта ни се струва като незаменима и задължителна подправка за всяко ястие, но всички знаем, че тя не е толкова полезна за нашето здрав...

Поради детоксикиращите си свойства солта се използва и в лечения, насочени към прочистване на рани по тялото, а също така и при вътрешни рани в устната кухина. Често срещан начин за лечение на такива вътрешни рани в устата (възпалено гърло, подуване, млечница и дори дрезгав глас) е да се изплакнат тези области с домашно приготвен солен разтвор. Просто разтворете две чаени лъжички сол в чаша хладка вода и антисептичната смес е готова за употреба. Можете да я приложите като гаргара.

При получена външна рана, например ако сте си ударили пръста с чук, трябва да приготвите специален мехлем. Той се състои от една супена лъжица сол, една супена лъжица свинска мас и също една супена лъжица накълцан лук. С полученото се прави каша с която се намазва болното място и се увива в марля. Така трябва да престой 24 часа. В началото болката ще бъде много силна, защото мехлема ще започне мигновено да изтегля нечистотиите от раната.

Като цяло за бързо пречистване и зарастване на всякакви рани, може да си направите солен разтвор от 0.5 литра вода и 1 чаена лъжичка сол.

Използването на сол в козметиката е изключително широко. Пилингите, баните и масажите са солни процедури, които можете да си приготвите у дома и да се насладите на страхотни ефекти, особено в борбата с бръчките.

Колко всъщност е полезна морската сол?

Морската сол съдържа на 80 различни микроелемента, с чиято помощ зарежда организма с необходимите му минерали, стимулира работата на от...

Можете също така да си направите маска лице против бръчки, като разтворите в 1 литър вода половин чаена лъжичка сол и 20 мл лимонов сок и любимото ви етерично масло.

Заслужава си обаче маслата, които използвате, да имат, освен аромат, допълнителни свойства. Например, маслото от малинови семки успокоява раздразненията, маслото от тиквени семки намалява бръчките, а маслото от сливи отпушва порите.

Струва си да се запознаете с многото полезни свойства на солта и да се научите да се възползвате от нейните предимства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com