Каква женска козметика може да се ползва от мъже?

791
Каква женска козметика може да се ползва от мъже?
Снимка: iStock/Guliver

Някои все още смятат, че козметиката за мъже и жени трябва да е различна. Но, както вече писахме, експертите не виждат голяма разлика между средствата за мъже и жени. Маркетолозите на известни марки отдавна са изучавали вкусовете на мъжете и затова на рафтовете в магазините можете да видите козметика, маркирана за мъж, която се различава от женската само по опаковка и мирис - няма повече разлики. Съставите на кремовете са приблизително еднакви и използват едни и същи основни съставки. Ето защо, спокойно можете да заемете козметика от вашата нежна половинка. Нека видим коя женска козметика, би могла да бъде използвана и от вас мъже!

Пяна за измиване

Как да подържаме кожата си млада, без да хвърляме луди пари за козметика

Пазарът е пренаситен с изключително много подмладяващи продукти, които в повечето случаи са не само скъпи, но и съдържат химикали можещ...

Мъжете са склонни да мият лицата си само с вода или сапун и вода. Нито единият, нито другият вариант не може да се нарече грижа за кожата. Водата не е достатъчна, за да премахне всичката мръсотия от кожата като прах, мазнини и секрети, а сапунът изсушава кожата и кара жлезите да работят неправилно, което води до запушени пори. Ако мъж използва пяна или гел за измиване, тогава ситуацията ще стане много по-добра и няма нищо срамно в това.

BB крем

BB кремът е идеален за тези, които искат да скрият несъвършенствата, но в същото време не искат другите да знаят за продукта на лицето им. Огромен плюс на този продукт е: изравнява тона, скрива следите от безсънна нощ, пъпки (за много момчета, поради лоша грижа и неправилен начин на живот, те могат да се появят почти в напреднала възраст) и добавя максимални грижи за кожата.

Лосион за лице

Какво означават кодовете върху козметиката

Когато купувате продукти за лична хигиена, обръщате ли внимание на информация като срока на годност на козметиката? Знаете ли кои знаци...

Лосионът е особено подходящ за мазна кожа, склонна към възпаление, ако се остави без надзор (а това е, което имат повечето мъже): тонизира, премахва замърсяванията (с което например пяната не може да се справи) и не причинява сухота.

Шампоан

Разбира се, мъжът може да си купи шампоан и сам, но като правило той купува продукт, без да търси определен тип такъв. Освен това за него е по-добре това да бъде многофункционален продукт – включващ  и балсам,  шампоан и душ гела. Този подход е фундаментално погрешен. За по-добър растеж на косата и срещу лющене на скалпа, шампоаните без сулфати работят с добавка на натурални масла и пантенол.

Гланц за устни

Не докосвайте кожата си до тези съставки

По рафтовете на магазините има все повече козметика, която се преструва само на екологична и естествена. Въпросът е, ако толкова малко ...

Гланцът за устни  не оставя следи, но е ефективен в борбата срещу възпаление и дори ви позволява бързо да се отървете от херпеси. Препоръчваме да обърнете внимание на състава: концентрат от прополис, екстракти от жълт кантарион и невен ще решат проблема с напуканите на студа устни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Редно ли е да приключим любовна връзка по телефона?

Вредно ли е за здравето да направите косата си руса?

Знаете ли колко е висока Айфеловата кула

Какво не трябва да оставяте в колата през лятото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com