Какво е диета детокс

9181
Какво е диета детокс
Снимка: iStock

В човешкото тяло протичат редица метаболитни процеси. По този начин полезните вещества оказват благоприятен ефект върху човек, а ненужните напускат организма с помощта на отделителните системи.

В наши дни храната, водата и въздухът не са с необходимото качество. Това обяснява и защо в човешкото тяло се натрупват много вредни вещества. Те се задържат под формата на токсини и мазнини. В резултат, работата на много системи и органи се влошава. Всичко това се отразява негативно на външния ни вид.

Програма детокс

Най-доброто решение на този проблем се нарича детоксикация. Детоксът отстранява всичко излишно от тялото.

Програмата за детоксикация позволява на човек, не само да се отърве от ненужните вещества, но и да нормализира теглото. И така, трябва да включите здравословната диета в живота си.

Меню с храни детокс

Много храни трябва да се премахнат от менюто. Сред тях са сладки и брашнени продукти, пържени и мазни храни. Храните, които ядете, позволяват на тялото ви да се пречисти.

Детокс диета

Тази диета се нарича още детоксикираща диета и включва прием от много пресни плодове, зеленчуци, билки, зърнени храни и бобови растения. Тези продукти не се подлагат на термична обработка. Те могат да се консумират сурови.

Детоксикация и почивка

Заедно със спазването на диета, трябва и да спортувате, да имате здравословен сън и да избягвате стресови ситуации. Трябва да посещавате и SPA-процедури или да се подложите на масаж.

Докато сте на диета детокс, това да пиете много вода, билков, черен и зелен чай в големи количества. Кафето и газираните напитки са забранени. По време на периода на детоксикация трябва да се отървете от лошите навици. Диетата не трябва да включва сол и захар.

За да се съобразите с такъв режим на деня ще трябва да се запасите със сила и воля. В резултат на това може да нормализирате теглото.По този начин ще почистите кожата, ще подобрите храносмилателната система и ще доставите повече енергия на тялото си.

Детоксикация у дома

Как да се прочистим и влезем във форма след празничните трапези

По време на празниците всички искаме да се поглезим с вкусните ястия на празничната трапеза. След това обаче е хубаво да помислим как м...

Можете да направите детоксикация у дома. Само трябва тялотода се подготви за тази процедура. За да направите това, трябва постепенно да промените диетата си към здравословни храни, с изключение на вредните. Продължителността на процедурата може да варира от дни до месеци. Също така трябва да се приключи постепенно.

Приблизително меню за детоксикация:

• Започнете сутринта си с витаминно смути, приготвено от ягоди и кефир. Такова може и да се замени с прясно изцеден плодов сок;

• Яжте зеленчукова салата за обяд. Забравете за подправянето с майонеза или сосове със сметана. Само олио, винен оцет и лимонов сок. Може да опитате вегетарианска супа или варено пилешко филе;

• За вечеря яжте извара или витаминно зеленчуково смути.

Полезни и ВКУСНИ храни, които ИЗЧИСТВАТ организма

От време на време трябва да пречистваме организма от натрупаните токсични вещества, за да може да функционира правилно. За целта е важн...

Време за детоксикация

Детоксикацията трябва да се прави за 3-5 дни. Избягвайте кафето през този период.

Препоръчително е тази процедура да се прилага, през пролетта или есента. Според експертите, точно по това време тялото е в състояние да се отърве от излишъка без усложнения. Предвид, че детоксът е без стрес, най-доброто време да го направите е по време на почивка. По това време не можете да хапвате храна, след 20.00 часа. И сутрин на празен стомах да изпиете чаша топла вода с добавка на лимон.

В резултат на такива процедури детокс може да нормализирате здравето си и да подобрите благосъстоянието.

Успех в начинанието!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com