Какво ни показват цветните квадратчета на пастите за зъби

67968
Какво ни показват цветните квадратчета на пастите за зъби

В последните няколко дни в интернет се появи статия, в която се твърди, че цветните квадратчета на тубичките от пасти за зъби показва колко и какви химикали се съдържат в тях.

Според автора зеленият цвят означава, че пастата за зъби е напълно безопасна. Синият цвят се ползвал, когато в пастите за зъби се слагали и "лекарства". Червеният и черен цвят в квадратчетата предупреждавал за продукт, в който са използвани много вредни химикали.

Домашна паста за зъби за красива усмивка

Хубавата усмивка е най-красивото "бижу", което винаги трябва да носите със себе си. Продуктите за избелване на зъбите са толкова много...

Това обаче се оказа лъжа и няма нищо общо с истината. Будни читатели обясниха какво всъщност значат квадратчетата, които всички сме виждали:

"Този маркер служи за правилно настройване на печатната машина. След това служи за точно нарязване на рулото напечатан ламинат. И накрая служи за още нещо: тубопълначната машина пълни предварително напечатани туби, които пристигат в козметичната фирма с отворено дъно и завинтени капачки, опаковани в кашони.

Всяка туба попада в цилиндричен държач с капачката надолу, отгоре през отвореното дъно влиза пълначната игла и след като последната излезе от тубата, държачът се завърта докато този маркер попадне пред една фотоклетка, която спира въртенето. По този начин пълната туба се ориентира правилно спрямо затварящите щипки така, че лицето на дизайна да бъде винаги отпред. Без такова ориентиране надписите на всички туби ще гледат на различни страни."

 

40% от играчките са опасни

40% от играчките, които се предлагат в магазините, съдържат потенциално опасни химикали, включително олово, кадмий и арсен, а различни ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com