Какво са Въздушните знаци и кои са те в астрологията?

53585
Какво са Въздушните знаци и кои са те в астрологията?
Снимка: Unsplash

Какво са Въздушните знаци?

Ако някога сте описвали някого като „въздушна глава“, вероятно говорите за някой, който е въздушен знак. Въздушните знаци са Близнаци, Везни и Водолей, склонни към „ефирно мислене“. Това означава, че Въздушните знаци са склонни да бъдат духовни, опияняващи мислители, които винаги са в собствената си глава. В астрологията въздушните знаци са мислителите, комуникаторите и анализаторите, които синтезират и изследват. Те живеят с мантрата „живейте и се оставете по течението“, а интелигентността им им помага да вземат решения лесно.

Черти на Въздушния знак:

Какво е в основата на този въздушен елемент и как се проявява в тези три знака? Е, очевидно е, че въздухът означава дишане. Дишането е свързано с живот; става дума и за търсене на вдъхновение, което буквално означава „вдишване“. Въздушните знаци са склонни да обмислят нещата, като прекарват много време в сферата на мисълта. Въздухът означава пространство, откритост. Освен това ще откриете голяма нужда от въздушните знаци както за чистота, така и за отвореност. 

Какво означава въздушен знак в астрологията? Най-просто казано, това означава, че зодиакалните знаци, принадлежащи към този елемент, споделят общи черти на любяща независимост, дълбока интелигентност, нужда от неприкосновеност на личния живот и приключения, а също така са интензивни, перспективни, полезни и малко снобски. Да бъдеш с тях никога не е скучно, тъй като те са склонни да бъдат непредсказуеми и държат хората наблизо до себе си. Тяхната увереност, честност и уважителен характер ги отвеждат далеч в живота и те вървят в ритъма на собствения си барабан, правейки ги наистина уникални личности.

Уникални характеристики на зодиакалните въздушни знаци: Близнаци, Везни и Водолей

Близнаци (21 май - 20 юни)

Символ: Близнаците

Планетарният владетел: Меркурий

Модалност: Гъвкава

Цвят на захранване: жълт

Основни черти на личността: Близнаците са известни с това, че са интелигентни, изходящи, адаптивни, любопитни, ненадеждни, импулсивни и нерешителни.

Силни страни: Адаптивни, социални, интелигентни, забавни, любопитни, енергични

Слабости: Детски, неспокойни, нерешителни, повърхностни

Близнаците са в състояние да се справят с ударите, когато са изправени пред несгоди, много са приспособими към техните свръхвисоки и могат да преодолеят дори най-стресиращите ситуации. Те са очарователни и харизматични и невероятно интелигентни. Но тъй като те са някак загадъчни, не винаги можете да разберете какво им е на ум. Като комуникатор на Зодиака, Близнаците разчитат на техния манталитет на Въздушния знак, за да намерят начин да разкажат своята точка. Също така запалени да видят всички страни на спора, преди да вземат страна, те не решават преди да проучат. Те вземат добре информирани решения, основани на факти и размисъл. По този начин Близнаците се вкарват в прочутата си нерешителност - след като претеглят всички страни за стойност, те са склонни да се объркват толкова много, че в крайна сметка не избират нищо.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Символ: Везните

Планетарният владетел: Венера

Модалност: Кардинална

Цвят на захранване: розов

Основни черти на личността: Везните са дипломатични, идеалистични, социални, умни, нерешителни, ненадеждни и суетни.

Силни страни: Умен, дипломатичен, социален, идеалистичен, справедлив

Слабости: Самосъжаляващи, неконфликтни, ненадеждни, суетни, нерешителни.

Везните са чудесен комуникатор, но те се интересуват по-малко от факти и истини, тъй като те искат да разберат собствената си точка - независимо дали ви пука или не. Везните искат да ви харесат; те са малко невротични относно получаването на вашето одобрение. Везните са изключително мили, спокойни и очарователни, но това е малко постъпка; истината е, че те не искат да се вглеждате дълбоко в тях от страх да не откриете, че те не са толкова идеални, колкото биха искали да мислите. Елементът Въздух влиза в игра тук чрез тяхната параноя. Тъй като е типично за „въздушната глава“ да живее в съзнанието им, умът не винаги е най-доброто място за обитаване, особено ако сте малко параноик или невротик. Но, като Въздушен знак, Везните са критичен мислител, а също и много философски.

Любовно предсказание за всяка зодия през АВГУСТ (Част 2)

Везни Романтиката е забавна и, да, може би и малко драматична в началото на месеца, когато планетите са подредени така, че страстта е ...

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Символ: Водолей

Планетарният владетел: Сатурн

Модалност: Фиксирана

Цвят на захранване: син

Любовно предсказание за всяка зодия през АВГУСТ (Част 1)

ОВЕН Овни, нещата наистина се затоплят под влиянието на планетите в началото на месеца. Не можете да отречете сексуалната химия между ...

Основни черти на личността: Водолеите са визионери, интелигентни, оригинални, студени, снизходителни, прекалено идеалистични и непредсказуеми.

Силни страни: Смел, интелигентен, надежден, напорист, хуманитарен, ексцентричен

Слаби страни: загадъчен, екстремен, темпераментен, прекалено мислещ, откъснат, самотен

Водолей е творчески свободен дух. Те искат да се оттеглят в съзнанието си там, където не им се налага да се занимават с никого, така че за външния свят най-добре е да ги оставите да бъдат такива, каквито са. Някои същества не могат да бъдат контролирани и Водолей е от тях, заедно с групата, които не ви слушат, но имат страхотни собствени идеи. О, те ще ви подлудят и няма да разберете метода на тяхната лудост, но ако натиснете Водолей, ще загубите уважението им. Те не желаят да бъдат обработвани.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com