Какво се става с нас, когато ядем 3 яйца дневно

17516
Какво се става с нас, когато ядем 3 яйца дневно
Снимка: tamanna_rumee / Pixabay

Наскоро започнахме да забелязваме все повече съвети от специалисти, които съобщават да не консумираме яйца, защото имат високи нива на холестерола. Те имат големи количества мазнини, както и авокадото и кокосовото масло. Но тези техни съвети вече са напълно опровергани. Тези три храни са напълно полезни за здравето и дори е препоръчително да се консумират редовно. В следващите редове прочетете защо.

Богати на полезни хранителни вещества

Ползата от твърдо сварените яйца

Има много начини да се използват твърдо сварени яйца в процеса на готвене - като съставка за салата например. Яйцата може да са пържени...

Откриваме в състава на яйцата витамините А, Е, и В6, както и редица други вещества, необходими за правилното функциониране на организма ни – тиамин, фолиева киселина, фосфор, желязо, селен, магнезий, рибофлавин и още много други. Рядко се срещат продукти с толкова богат и полезен състав.

Полезен холестерол

Яйцата в действителност съдържат холестерол, но той е от добрия, който не крие опасности за здравословното ни състояние. Напротив, добрият холестерол дори насърчава производството на витамин D и някои хормони – естроген, кортизол, тестостерон. Други негови ползи са пречистването и запазването на артериите от атеросклероза и други заболявания на сърдечно-съдовата система. 

Богати на холин

Веществото холин може да открием в яйцата, а то стимулира развитието в мозъка и поддържането на добра памет. Особено важен е за бременните жени, тъй като значително понижава риска от развитие на аномалии в плода.

Задължително сложете черупките от яйцата в супата и вижте какво ще стане с нея!

Всички знаем колко са полезни яйцата и особено важни да ги хапваме всеки ден. Но има един малък и лесен трик, свързан с черупките им и ...

Подобряват зрението

Яйцата са полезни и за здравето на очите ни, което е дължи на лутеина и зеаксантина в състава му. Те предпазват макулата от дегенерация, както и от вредните ултравиолетови лъчения. В комбинация те понижават риска от катаракта наполовина.

Подхранване на мускулите

Може би сте забелязали, че всички хора, които активно се занимават със спорт, консумират много яйца ежедневно. Това е така, защото те са чудесен източник на протеини, като в жълтъка им се съдържа половината от тях, макар много хора да го избягват.

Укрепване на костите

Какво значи, ако много ни се ядат ЯЙЦА

Много е важно човек да се вслушва внимателно в сигналите, които тялото му изпраща. Ако чувствате глад за определени храни, това може да...

Освен протеини и всички гореспоменати полезни хранителни вещества, яйцата са богати и на витамин D и калций, познати като основни поддръжници на костната ни система. Участват в съсирването на кръвта, нервните сигнали и мускулните контракции.

Отлична храна за диета

Яйцата не бива да се избягват, когато решите да отслабвате, а дори напротив – те засищат за по-дълго време и съдържат много полезни хранителни вещества. Като допълнение към това, те са и нискокалорични. Някои специалисти съветват да ги приемаме на закуска, за да не чувстваме глад през деня и да хапваме по-малко количество храна. Това, разбира се, е отличен вариант за всеки, стремящ се да свали килограми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Никога не правете това: Типични грешки, които много хора правят при сервиране на ястия

Прости правила за избор на правилната възглавница за сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com