Какво символизират цветята, които ТОЙ ти подарява?

9851
Какво символизират цветята, които ТОЙ ти подарява?
Снимка: Free-Photos/Pixabay

Цветята не са евтино удоволствие, докато за разлика от саксийните откъснаните в букети издържат само няколко дни.

Следователно фактът, че човек се е решил на такова ирационално разхищение, говори по-красноречиво от думи за това колко е важна дамата, за която всъщност са цветята. Те се дават, за да подчертаят радостта от момента на срещата или да озарят горчивината на раздялата, да покажат уважение, да проявят загриженост.

Но независимо от повода цветята подобряват настроението ви. Ярките цветове активират зоната в мозъка, отговорна за положителните емоции, а ароматът на цветен прашец настройва тялото за регенерация на клетките и помага на мозъка да се фокусира.

Вероятно поне по празници редовно вашият любим да ви е подарявал красив букет от разични видове цветя. Но пък дали мъжът може да се замисли каква символика се крие зад определено цвете? Често пъти не. Нека в тази статия да разберем посланията на някои от любимите ни цветя, които мъжът до нас желае да ни остави чрез тях.

Червени рози

Възможно е вашият мъж все още да не ви е казал заветните думи – Обичам те, но със сигурност знаете и е показвал чрез действия какви силни чувства и емоции изпитва към вас. Мъжете които умеят да обичат страстно и дълбоко често подаряват букет от червени рози.

Как да удължим живота на букет? Трикове на цветарите

Цветята са чудесен начин да се изразят определени чувства и отношение към хората. Много дами получават красиви букети с повод и без пов...

Различни по цвят рози

Всеки цвят роза има своето определено значение. Червената отговаря за силна любов и страст, жълтата е признак за ревност, лилавата означава възхищение от страна на мъжа към вашата личност, бялата означава че той наистина таи обожание към вас. Ако тези цветове са събрани в един букет, това означава, че определено мъжът много ви харесва и проявява силен интерес към вас.

Орхидеи

Тези цветя са толкова изящни и напоследък често са част от скъпите и големи букети. Ако вашият любим ви подари орхидеи, то значи иска да ви остави послание за това, че освен че ви обича ви смята и за изискана и изтънчена дама, на която се възхищава.

Полски цветя

Как да запазим любимите си букети свежи по-дълго време! Няколко хитрини!

Искаме нашата къща да бъде приятно и уютно място както за нас, така и за нашите гости. Аранжировките с цветя са идеалният начин да укра...

Ако вашият любим не знае, че обожавате полски цветя, а ви подарява такива, то това означава, че истински ви харесва, но пък няма достатъчно сериозни намерения към вас, освен главно в интимен план и отношения.

Лалетата

Тези прекрасни цветя са доста разнообразни в разцветките си и определено, ако вашият любим ви подари лалета изпитва искрени и силни чувства на любов към вас.

Божурите

Тези ароматни и красиви цветя, обикновено се подаряват, ако любимият ви знае, че сте много романтични и чувствителни натури. А няма нищо по-чудесно от това, вашият любим да уважава и цени вашата фина и женствена натура и душа, както и да ви цени като личност. Това определено означава, че за него вътрешното състояние на човек е по-важно от външността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com