Какъв тип човек си според кръвната група

20175
Какъв тип човек си според кръвната група
Снимка: Pixabay.com

Различаваме кръвна група 0, А, АВ и В, но от началото на човешката история е имало само една. Едва през 70-те години на миналия век интересът към темата за влиянието на кръвните групи върху личността и моделите на поведение се засилва. Проверете какви са видовете кръвни групи и кои са техните собственици.

Но първо, малко предистория...

Кръвна група и имунна система – каква е връзката?

Имунната система и нейното нормално функциониране и сила са в основата на отговора на въпроса защо някои хора често страдат от вирусни ...

Преди 20 000 години всички са имали една и съща кръвна група, а именно 0. Тези хора са били "ловци", пристрастени към успешния лов. Те снабдявали племето с месо, а ако не успеят, били задължавани от населението да събират ядки, плодове и други неща за храна, давайки им се шанс да оцелеят до следващия по-плодотворен лов.

Докато мъжете преследвали дивеча, жените оставали на мястото си и вероятно тогава на човечеството хрумнало идеята да обработва земята и да прибира реколтата. Полученият по-заседнал начин на живот довел до кръвна група А, „фермери“.

И така, 0 и А живeли около 5000 години, докато населението нараснало толкова много, че се е наложило да се изследват по-далечни области. Номадският начин на живот и неговите недостатъци: стресът от непознатото, което се крие зад близкия храст и необходимостта да се яде каквото е налично в момента е произвели В-клетките, или кръвна група B - "номадите".

Кръвна група AB е най-младата група и както лесно се досещате, е комбинация от "номад" и "фермер".

Лудвик Хиршфелд - полски учен от еврейски произход, участва, наред с други неща, в изследването на различията между хората, честотата на поява на определени кръвни групи при представители на различни етнически групи. Хиршфелд открива законите за унаследяване на кръвните групи и ги прилага при определянето на бащинството.

Как кръвната група се отразява на характера ни

В Япония има общо схващане, че кръвната група формира нашата личност. И така хората с кръвна група А са консервативни и търпеливи. Тези...

Именно той въведе обозначенията A, B, 0, AB. Той също така измерва Рх фактора и открива причината за серологичния конфликт.

И така, притежателите на кръвна група А са спокойни и учтиви. Не обичат големи групи и не са склонни да изразяват мнението си. Те са перфекционисти, стремящи се към успех и хармония, „артистични души“, но често са прекалено предпазливи и упорити.

Тези, в чиито вени "бръмчи" кръвна група Б са индивидуалисти, силно вярващи в принципите си, упорито стремящи се да постигнат целите си. Оптимистични ентусиасти. Не са най-добрите слушатели, предпочитащи разума пред чувствата. Практични, но егоцентрични.

Хората с кръвна група 0 са непредубедени, самоуверени, енергични, жизнени, гъвкави, искрени и се вслушват в нуждите на другите. Но поради желанието си да го направят, често им е трудно да приключат нещата, които вече са започнали.

Групата АВ се характеризира с непредсказуемостта, произтичаща от сливането на двете групи "A" и "B". Те са емоционално нестабилни личности, страдащи от промени в настроението си, неспособни да се справят с множеството задачи, но заслужаващи доверие, зашото са отговорни и готови да помогнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com