Кога да приберем цветята от балкона?

28664
Кога да приберем цветята от балкона?
Снимка: iStock/Guliver

На балкона или терасата те биха загинали в следствие от замръзване. Следователно, зимуването на балконски цветя у дома е необходимо. Септември и октомври са най-подходящите месеци за преместване.

Цветята на балкона изглеждат много красиви през цялото лято, но когато наближава есента всички се притесняват от въпроса за стайните цветя на балконите: до колко градуса все още могат да издържат на спад на температурата? Наистина трябва да внесат цветята от балкона навреме?

Великолепният цъфтеж на растенията на балкона продължава дълго време, но през целия първи месец на есента голямото разнообразие от цветове все още не изчезва. Но нощните и дневни спадове на температурата започват да се отразяват негативно на растенията и някои екземпляри от стайни растения започват да се подготвят за зимата.

Например, ако не внесете кутии с здравец (пеларгоний) в топла стая навреме, многогодишните растения започват да се държат като едногодишни - растежът им спира, листата започват да пожълтяват и да падат. Когато мястото се промени, на растенията които са паднали в топлината им отнема много време за възстановяване, губейки почти всички листа.

Планиране на преместване!

Когато планирате преместването на домашните цветя от балкона към апартамента, трябва да вземете предвид някои фактори, които влияят върху растежа на стайните цветя:

Регион - много е важно какво време е типично през есента за определен регион, в който живеете. В някои региони на страната ни стабилните нощни студове започват в началото на септември, докато в южните райони жегата остава до началото на ноември. Времето за пренасяне на стайни цветя от балкона на защитено място директно зависи от тези климатични особености на определени региони.

Устойчивост на растенията към по-ниски температури - не всички домашни цветя реагират отрицателно на понижаване на температурата, защото стайните растения са разделени на два вида: топлолюбиви и студоустойчиви. Ето защо е важно да разделите съществуващите стаи на групи за устойчивост на студ, като планирате да внесете саксии с цветя в къщата по различно време. Разбира се, нито едно домашно растение не може да стои на балкона през зимата, така че е важно да не пропуснете момента, в който да занесете цветята на защитено място.

Не бива да експериментирате с растения и да ги държите на балкона, когато температурата спадне през нощта под +10 градуса.

При каква температура трябва да се премахнат тропическите растения от балкона? Те се внасят, когато нощната температура спадне до +12 С. Субтропичните култури могат да се оставят навън до първата слана, лимоните и мандарините дори се възползват от известно охлаждане, което помага за образуването на нови пъпки.

Кактусите и други сукуленти се понасят добре с такава температура, но термофилните декоративни листни и цъфтящи стайни растения могат да получат измръзване и да загинат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо в къщата е по-студено, отколкото навън: 5 причини

Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно