Кога най-добрата майка бива повишена в баба?

4707
Кога най-добрата майка бива повишена в баба?
Снимка: iStock/Guliver

Естествено, най-добрата майка бива повишена в баба, когато се роди първото внуче. Това е време щастливо, време изпълнено с трепет – всички в семейството гледат малкия човек и правят планове за неговото бъдеще. Най-добрата майка, повишена в баба, придобива нов статут и нови отговорности. Някъде в миналото остават преживяванията от раждането на детето й, което сега на свой ред е майка; назад в годините са първите му крачки, първите думи и първият ден в училище. След поредицата от спомени, превърнали най-добрата майка в баба, идва надеждата и увереността, че никой не може да й отнеме трепета да стане вторият по важност човек за детето след родителите.

Какво не трябва да прави тя, за да стане най-добрата баба на света?

Като начало не бива да настоява детето да носи нейното име. Малкият човек е друга вселена. Най-добрата майка, повишена в баба, има своите предпочитания - но изборът на име е право на родителите и бабата не бива да се сърди, ако внучето й има име, различно от нейното.

Баба слага това в мекичките и те стават пухкави като памук

Другото, което не бива да прави, е да идва в дома на родителите на внучето без предупреждение и без покана. Младото семейство си има свои правила и режим, променен от появата на малкия човек; но това не означава, че са склонни на всякакви импровизации, съобразявайки се с неочакваното от никого присъствие на бабата.

Има още няколко категорични изисквания за това как може да стане най-добрата баба. Тя не бива да игнорира родителите, когато става въпрос за хигиената на детето и за неговата безопасност, за външния му вид и за начина по който то бива успокоявано, когато плаче.

Най-добрата майка е повишена в баба по щастливо стечение на обстоятелствата и не бива да изземва от майката такива функции, като да разговоря с вече порасналото внуче за важните неща от живота без да има съгласието на родителите.

Най-красивата баба на света разкри тайната на младостта си (СНИМКИ)

Със сигурност не е препоръчително да нарушава режима на малкия човек, като например да променя часа на лягане вечер, както и да размества часовете за закуска, обед и вечеря. Има и още едно важно нещо, което най-добрата майка, повишена в баба, не трябва да прави и това е да използва наказания за провинения на внучето си, без да ги е обсъдила с родителите. Ако те смятат, че може да се лиши детето от таблет за лошо поведение, това правило трябва да бъде спазено. Тя не трябва да си позволява да критикува родителите пред детето, за което и да е тяхно решение, защото така руши авторитета им.

И като стана дума за авторитет, най-добрата майка, повишена в баба, безспорно е важен фактор във възпитанието на внуците. И както във всяко трудно нещо - а възпитанието е точно такова, бабата трябва да спазва вече наложените от родителите изисквания „без сладко“, „без телевизия“ – това са все правила, които без коментар ще приеме в името на добруването на детето.

Най-добрата майка, повишена в баба, е умна жена, която никога не сравнява собствената си рожба с внучето. Тя също така никога не дава обещания, които не може да изпълни, и никога не демонстрира по-голяма привързаност и обич към някое от внучетата си.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Добавка в солта, която в горещо ястие може да се превърне в отрова

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com