Кои са 4-те най-полезни храни за красива кожа

1980
Кои са 4-те най-полезни храни за красива кожа
Снимка: silviarita / Pixabay

Начините за поддържане на красива, здрава и свежа кожа на лицето са много. Всяка жена се подлага периодично на различни разкрасителни процедури, за да почисти лицето си, да се отърве от пигментите или акнето, за да бъде кожата й свежа и гладка и тя да изглежда добре. Освен това, тя не щади средства, за скъпа и качествена козметика, която дава на кожата необходимите й витамини, минерали, антиоксиданти, която я хидратира и стяга, стимулира производството на колаген и еластин и я защитава от вредните УВ лъчи на слънцето.

Знаете ли обаче, че всички тези кремове и процедури не са достатъчни и че за здравия и свеж вид на кожата ни има значение и това, с което се храним и това колко вода пием? Ето защо днес ще ви разкажем за 4 от най-полезните за кожата на лицето ни храни, които е добре да присъстват в менюто ви.

Не е за вярване, но витамин С се използва и като козметична съставка

Витамин С става все по-разпознаваем не само заради ползите върху нашето здраве, но и поради благоприятното му влияние върху нашата кожа...

Краставицата е един изключително полезен зеленчук. Високото й съдържание на вода, спомага за поддържането на свежестта на кожата и по добрата й хидратация. Витамините А, В и С са много полезни и стимулират регенерирането на кожата, както и производството на колаген, а силициевия двуокис помага за изграждането на по-здрава съединителна тъкан.

Ядките са смятани от много хора за супер храна, заради голямото количество полезни вещества, които съдържат. Те са сред най-добрите източници на протеини, в тях се съдържат и много фибри, фитонутриенти, както и селен и витамин Е, които са мощни антиоксиданти. Ето защо, когато ви се дояде нещо следобед, но е рано за вечеря, вместо да се изкушите с нещо сладко, хапнете шепа сурови ядки. Бадеми, лешници, орехи, шамфъстък или дори обикновените фъстъци, ще заситят глада ви и ще заредят кожата на лицето ви с полезни вещества, за да бъде тя здрава и свежа.

Зеленият чай е сред напитките, които спомагат за поддържането на здрава, млада и красива кожа на лицето. Причината е голямото количество антиоксиданти, които се съдържат в него, които стимулират бързото й възстановяване при различни алергични реакции или изгаряния. Ето защо е много полезно да приемате от 2 до 4 чаши чай на ден, без да превишавате тази доза, за да се предпазите от нежелани негативни ефекти.

Рибата е богата на много омега-3 мастни киселини, които подобряват кръвообращението и така изравняват и освежават тена на лицето. Освен това, съдържащите се в нея полезни съставки спомагат да редуцирането на фините линии и за поддържане еластичността на кожата.

7 храни в менюто ще поддържат красотата и младостта ви

Ако спазвате принципите на правилното хранене, можете значително да усувуршенствате визията си: кожата ще изглежда свежа, млада и добре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com