Кои са лошите черти на характера ни?

67721
Кои са лошите черти на характера ни?
Снимка: iStock/Guliver

Личностните черти като цяло са начинът, по който хората външно се изразяват пред другите. Те отразяват вашите мисли, чувства, системи от вярвания и дори как сте били отгледани. Когато описвате някого като екстровертен, срамежлив или настървен, това са всички аспекти на нечии лични прилагателни - неговите черти на характера. И докато всички са различни, като цяло обществото обикновено смята някои черти за добри, а други черти за лоши или дори просто неутрални. По същество добри или положителни черти са тези, за които се смята, че са най-полезни за благосъстоянието и устойчивостта, докато лошите или отрицателните черти са тези, които могат да причинят вреда, смущения или други трудности.

Помощта, например, се счита за добра, защото е очевидно как подобна черта би била от полза за всички в дадено общество. И ако някой е мек характер, това е по-скоро по-скоро неутрална, отколкото отрицателна черта; външно не носи полза на никого, но също така не е нещо, което силно намалява възприеманата от някого личност - с други думи, личностен недостатък.

Много хора смятат, че арогантността, суетата и други са сред топ „лошите“ характеристики, но всъщност има повече от шест. Има някои специфични отрицателни черти, които изобщо трябва да се избягват, тъй като те не предлагат никакви положителни реакции и само създават проблеми.

Основен списък с отрицателни черти:

1. Груби

2. Асоциални

3. Апатични

4. Безчувствени

5. Детински

6. Натрапчиви

7. Конфронтационни

8. Контролиращи

9. Страхливи

10. Жестоки

11. Защитнически

12. Заблудени

13. Нелоялни

14. Дезорганизирани

15. Неуважителни

16. Екстравагантни

17. Глупави

18. Несериозни

19. Клюкари

20. Алчни

21. Нацупен

22. Враждебен

23. Без чувство за хумор

24. Лицемерни

25. Нетърпеливи

Много от изброените по-горе черти може да изглеждат очевидно отрицателни, но не всяка черта на личността е толкова очевидно да бъде разделена на добра или лоша. Някои черти, които обикновено се смятат за отрицателни, могат да се използват по положителен начин, дори ако се възприемат като недостатъци или проблемни черти.

Ето 12 лоши черти на личността, които всъщност могат да бъдат доста добри:

1. Отлагащи = Работите добре под натиск.

Отлагане на нещата и протакане. И тогава, в последния момент, идва целият стрес от спазването на крайния срок. Вие се ругаете, твърдейки, че следващия път ще започнете по-рано ... но няма. Това е просто част от вашата личност. Но, тук е хубавото на отлагащите: Те са се научили да работят по този начин и го правят много добре. Да, има хора, които просто вършат по-добра работа под стрес и вие може да сте един от тях. Докато другите бъркат и преосмислят всичко, вие нямате време. Така че седнете, съсредоточете се и след една нощ без сън, всичко е готово и то е добре. Това всъщност е обща черта при много успешни хора.

2. Егоистични = Страхотни сте в това да се грижите за себе си.

В повечето случаи да бъдеш егоист е нещо добро. Помислете за приятелите и колегите, които познавате - тези, които не могат да кажат „не“ на никого. Те прекарват живота си често в негодувание и подобно на мъченик или непрекъснато търсят висока оценка за всичко, което правят. Те не се развиват сами. Егоизмът премахва стреса и означава да се грижите по-добре за себе си - както психически, така и физически. Вие знаете кой сте и какво искате. Разбира се, не е добре в крайности, но тези индивиди са малцинство.

3. Чувствителен = Имате повече съпричастност към другите.

Да бъдеш чувствителен може да затрудни нещата за теб, но също така да бъде полезен, така че това не е лошо! Прекалената чувствителност означава, че имате трудности с критиката, приемайки я много лично, дори когато критиката се позовава на нещо, свързано с работата. От друга страна, това ви прави чувствителни и към чувствата на другите, и това със сигурност е добро нещо в много случаи. Като внимавате за чувствителността на другите, вие сте „дипломатът в стаята“. Тази черта означава също така, че сте по-съпричастни от другите и възможността да се поставите на мястото на някой друг е ценно умение.

4. Разхвърлян = Вие сте силно креативни.

Традиционно бъркотията е свързана с мързел и липса на производителност. Фактите говорят друго, ако смятате, че Айнщайн, Стив Джобс, Марк Твен и Марк Зукърбърг са имали и имат изключително затрупани работни пространства. Проучване от университета в Минесота установи, че хората, които живеят в безпорядък, често са силно креативни. Бъркотията всъщност може да е признак на висока интелигентност! 

5. Егоизъм = Вие сте изключително уверени.

Всички познаваме хора, които имат тази черта до крайност. Те доминират в разговорите и всичко е свързано с тях. Но отново това са малцинство. Здравото его, дори много силно его, често е нещо добро. Това означава, че имате солидна увереност в себе си и че имате чувство на самодоволство и се чувствате доста способни.

6. Срамежлив = Много постигате сами.

Месец, в който си родена разкрива характера ти

Разберете веднъж завинаги какви черти на характера дължите на месеца си на раждане. Родените през януари. Много очарователни хора. Те...

Срамежливите хора са интровертни индивиди, които изпитват затруднения при общуването с непознати и с големи групи хора. Докато другите могат да видят това като недостатък, срамежливите хора са невероятно отразяващи и са тези, които измислят страхотни решения. Те обичат да работят сами, да постигнат много и не се нуждаят от одобрение и похвала от другите. Интровертите са много търсени на днешното работно място, защото са продуктивни, внимателни и доста креативни.

7. Невротичен = Вие сте супер внимателни към детайлите.

Вие ли сте човек, който сякаш не може да остави нещата без да ги изпипа до край? Размишлявате ли за неща, които са се объркали вчера и какви кризи могат да възникнат утре? Тогава сте малко невротични. От друга страна, невротичните хора често превръщат този „недостатък“ в истински позитив на работното място. Те са склонни да се придържат към нещо и да упорстват, докато не се изгладят всички последни детайли. Това са съвестните, ориентирани към детайлите хора, които са толкова необходими за определени позиции днес.

8. Песимистичен = Внасяте реализъм във всички ситуации.

Винаги виждат негативната страна на всяка ситуация, така че как могат да бъдат щастливи? Други са склонни да ги избягват и често имат приятели само със същата черта като тяхната. Но помислете за това по друг начин и ще откриете предимство на песимизма. Когато трябва да се вземат тежки решения или да се постигне решаване на проблеми, стойността на песимиста проблясва. Това е човекът, който може да измисли всички „минуси“, когато всички останали мислят само за „плюсовете“.

9. Мързел = Вие сте иноватор.

Обяснение според зодията защо сте сложен характер

Има хора, които наистина са сложни характери, но може би обяснението за това се крие в астрологията. В тази статия разглеждаме защо пре...

Мързеливите хора са непродуктивни хора - това е просто общоизвестно. Те са склонни да се справят с възможно най-малко работа и често са мечтатели, като винаги намират оправдание за поведението си. Но мързеливите хора често са изобретатели и новатори. Прекарват време в опити да открият по-лесни начини да свършат нещата. Освен това са доста добри в намирането на начини да получават пари за нещата, които обичат да правят.

10. Импулсивен = Вашето вземане на решения за част от секундата се отплаща.

Тази черта води до поемане на риск, размиване на всичко, което ви хрумне, и вземане на решения бързо, без поглед назад. Това е човекът, който се събужда един ден, продава всичко, купува кемпер и тръгва да открива "света". Тогава това поведение го принуждава да предприеме действия в нова посока, която може би е точно това, което е искал да направи. Импулсивните хора могат да вземат лоши решения, разбира се, но когато вземат добри, наградите са чудесни. Животът никога няма да бъде скучен.

11. Цинично = Никога не ставате жертва на измами.

Циниците виждат конспирации и „злото“, което се крие във всеки. Други винаги имат скрити мотиви; всички държавни служители са куп мошеници. Но здравословното количество цинизъм е доста добро нещо, защото предпазва човек да не стане жертва на измами и измами. Циниците са склонни да действат внимателно - ценно качество днес.

Вероятно имате една или повече от тези черти и сега знаете как можете да ги оправдаете и да ги превърнете в плюсове в живота си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com