Кои са най-лесните за отглеждане растения?

2570
Кои са най-лесните за отглеждане растения?
Снимка: iStock

Ако желаете да се грижите за красиви растения и цветя у дома на вашия прозорец или балкон, но вечно се разсейвате и забравяте да ги поливате редовно, не е нужно да страдате от излишни притеснения. Някои цветя не се нуждаят от често поливане и може да ги пренебрегвате с дни, без опасност от това да изсъхнат. Нека видим в тази статия кои растения са най-лесни за отглеждане в домашни условия.

Сукуленти

Този тип цветя със сигурност биха издържали дълго време, ако не се поливат редовно. Това са растения като – кактус, алое, каланхое, рохея, спадащи към групата стайни растения с месести листа, с богато съдържание на вода, което позволява рядкото им поливане.

Замиокулкас

Това растение с високо зелено стъбло и жилави листа е наистина много красива и лесно може да бъде уставено на умерените слънчеви лъчи, което няма никак да му навреди. То е подходящо за отглеждане както вкъщи така и в офиса ви. То предпочита да вирее в суха почва и затова не изсъхва при липса на поливане.

Потос

Другото му име е листна лоза и е много издръжливо растение, затова е  и предпочитано за отглеждане от много хора. Издържа на слаба осветеност и няма риск от изсъхване, ако човек забрави редовно да го полива в продължение на дни. Дори и почвата му да изсъхне то пак ще оцелее.

Палма конска опашка

Мексико е мястото, от където произхожда растението, което получава и прословутото си име заради своята интересна и необичайна форма. В дебелото му стъбло се съхраняват обилни количества вода. Така че цели седмици растението може да издържи без да бъде поливано.

Змийско растение

„Свекървин“ или „тъщин език“ е един от прякорите на това растение.Много често се избира за отглеждане от градинари и любители на живи домашни растения, поради лесното му поддържание.

Въздушни растения

Този тип растения се наричат по този начин, защото растат често на нетипични и недостъпни места. Например тиландсията обича да пуска корен върху други видове растения и най-често различни дървета. Въздушните растения са непретенциозни и намират хранителни вещества на труднодостъпни места, което означава, че не се нуждаят от толкова често поливане.

Бегонии

Бегониите са много любими цветя, не само заради красивите си цветове, но и тяхното лесно отглеждане и непретенциозност. Бегониите са в доста различни видове и могат да украсяват вашия балкон както през пролетта, така и през лятото. Също не се нуждаят от често поливане, даже през зимата почти изобщо.

Китайско вечнозелено растение

Китайското вечнозелено растение е чудесно да бъде отглеждане у дома, защото е много непретенциозно и може дълго време да издържи без светлива и вода, без допълнително обогатяване на неговата почва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com