Кои са най-вкусните сортове краставици?

6379
Кои са най-вкусните сортове краставици?
Снимка: iStock

Кои краставици са най-вкусни - този въпрос често си задават клиентите в магазините, които продават пресни краставици, или в отдела "Семена" в градинските центрове. Търсенето на тази зеленчукова култура винаги е било традиционно много високо.

И въпреки че няма спор за вкусовете, трудно е да се намери човек, който да не хареса този сочен, хрупкав ароматен зеленчук. Краставиците се ценят не само заради техните вкусови качества, но и заради външния им вид, който различните нации са развили в съответствие с техните вкусови предпочитания.

Европейците обичат както малки корнишони, така и гладки продълговати плодове. В Китай се признават много дълги плодове с дължина до 50 см, върху които има много ребра и туберкули. Повърхността на такива краставици е подобна на кожата на крокодил. Японците харесват тънки дълги краставици с малки пъпки.

С този домашен препарат ще се радвате на богата реколта от КРАСТАВИЦИ

Краставиците не се считат за най-полезния зеленчук, но имат полезни вещества, които се намират главно в кората. Затова краставиците се консумират най-добре сурови.

Още по-голяма полза ще донесат небелени краставици, отглеждани в собствена градина, където химията гарантирано не се използва при отглеждане. Собствен градински парцел, чиста плодородна почва - най-добрата гаранция за вкуса и ползите от краставиците.

Кои са най-вкусните краставици?

Вкусът на краставиците зависи до голяма степен от сорта, както и от условията на отглеждане. За да отглеждате вкусни краставици, трябва да спазвате правилните земеделски практики за отглеждане. Краставиците са много сочни зеленчуци, така че се нуждаят от много влага, което означава, че се нуждаят от редовно поливане.

Когато избирате най-вкусните краставици, можете да се съсредоточите върху името на сорта, сред които: Smak, Sweet Woman, Sugar Baby, Sweet King, Piquant.

Топ 10 на най-вкусните сортове краставици

На първо място трябва да обърнете внимание на описанието на сорта, в което трябва да присъстват следните думи: „цел за салата“.

Сортовете, Зозуля F1 и Април F1. Тези сортове са изпитани във времето, съчетават аромат, вкус, продуктивност и ранна зрялост. Днес тези сортове имат модерни хибридни наследници.

Един от тях е Арбат F1. Този хибрид има отлични вкусови качества, устойчив е на капризите на природата и ранно узрява. Плодовете се появяват след 1,5 месеца. Сортът Флагман F1 дава добър добив. Средните му плодове са много вкусни и са подходящи за домашно консервиране.

Сортовете: Стела F1, Фауст F1, Напред F1. Тези сортове са продуктивни, адаптират се добре към трудни климатични условия и имат отлични вкусови данни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла
Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Раздялата никога не е лесна, но не е задължително да е краят на света. Независимо дали вие сте инициирали края на отношенията или сте от другата страна,...