Кои хранителни продукти подмладяват кожата?

5883
Кои хранителни продукти  подмладяват кожата?
Снимка: iStock/Guliver

Почти всички хора се грижат за външния си вид и искат да останат млади и привлекателни по-дълго. Особено дамите за целта използват всевъзможни скъпи кремове, лосиони, маски, серуми и процедури. Но мнозина не подозират, че има хранителни продукти, които подобряват състоянието на кожата, като това подобряване се извършва естествено и от само себе си в процеса на хранене.

Защо нашето тяло остарява? Епидермисът се влияе от много негативни фактори, които причиняват преждевременно стареене. Сред тях един от главните е неправилното, небалансирано хранително меню. Обикновено човек остарява рано поради прекомерната употреба на продукти от заведенията за т. нар. „бързо хранене“, на храни с високо съдържание на сол и захар, преработени и консервирани подукти и т. н.

5 правила за перфектна кожа

Винаги искаме да изглеждаме привлекателни и очарователни, но през пролетта това желание нараства повече. Въпросът е как да постигнем си...

По какви признаци можете да разберете, че кожата ви не е в ред? Някои от най-забележимите са нездравословен, жълтеникав тен, ранно образуване на мимически бръчки, подпухналост под очите и/или тъмни кръгове, изразени зони на зачервяване с паякообразни вени; обриви, акне, запушени пори; сухота, дразнене и лющене; мазен блясък, който трудно се контролира.

Какви храни поддържат кожата млада? Има немалко продукти и ястия, които трябва да се консумират ежедневно от тези, които искат да полагат адекватни грижи за себе си: нискомаслени бульони от птици или риба, супи на тяхна основа, пресни и свежи зеленчуци, особено листни. Препоръчват се плодове с оранжев цвят - праскови, кайсии, портокали. Сухо, нетлъсто месо и риба.

Много полезни са домати, доматен сок, несолено доматено пюре, домашни доматени супи. Различни видове ядки (особено орехи). Натурални растителни масла. Качествени маслини, за предпочитане зелени. В кафето да се добавя колкото може по-малко захар. Ленени семена - може да се добавят към салати или други ястия. Препоръчителни са свежи гъби, не от консерва; червени чушки.

Също така благоприятно въздейства настъргано прясно авокадо и пасти от него. Добро влияние оказват зеленият чай и здравословни билкови отвари. Белтъчини да се набавят предимно от ястия от бобови растения. Да се отдава предпочитание на пълнозърнестия хляб. Млечните продукти може да се използват не само за консумация, но и за външна употреба – за натриване на кожата, за което обикновено се сещаме, когато „изгорим“ на слънце.

Натурални - работещи методи за стягане на кожата на лицето и шията

Кожата на лицето и шията е много фина и деликатна, поради което с времето там се появяват първите бръчки, кожата се отпуска и се появяв...

А какви храни състаряват и увреждат кожата? Преди всичко алкохолните напитки и тютюнопушенето, прекалената страст към сладкиши и десерти. Повишеното съдържание на сол в менюто отстранява необходимата влага от кожата. Неестествените мазни храни трябва да се избягват - маргарин, ястия с трансмазнини. Белият хляб изобщо не е полезен, дори напротив. Сладки газирани напитки, сиропи, енергийни напитки, пакетирани сокове определено не са здравословни. Любителите на кафе трябва да се ограничат до една, най-много две чашки на ден. Избягвайте месни и рибни полуфабрикати, пушени продукти, колбаси. Пържените и мазни храни влияят отрицателно върху състоянието на епидермиса.

За да поддържате здравето и красотата на кожата, е важно да се храните правилно и да въвеждате здравословни храни в собственото си меню. Понякога те помагат за справяне с несъвършенствата по-добре от всякакви маски и козметични процедури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 причини защо се образуват мокри петна по тавана

Кои са най-големите реки извиращи от Пирин?

Как да научим кучето на хигиенни навици?

Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо

Колко захар е препоръчително да ядем дневно?

Най-добрите закуски за МЪЖЕ са ето тези!

Как да се наспим дори с малко часове сън?

Двата вълка, които живеят в нас - много мъдра притча

Най-разтърсващото стихотворение на Пейо Яворов

Любовен съвет за всяка зодия за 21

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com