Кой би предположил, че обикновена игла може да ви спаси от инсулт

97112
Кой би предположил, че обикновена игла може да ви спаси от инсулт
Снимка: https://pixabay.com

Всеки трябва да има под ръка обикновена игла. Може би сте чували, че когато плувате, тя може да ви помогне при неприятно схващане. Изтъкнат специалист по традиционна китайска медицина съветва, че е много важно да си носите в себе си обикновена игла или такава за инжекция. Няма да ви натежи да си я сложите в някоя чанта или в чекмеджето у дома.

Може би се питате защо е важно да имате иглата под ръка? Причината е, че при оказване на първа помощ на пострадал от мозъчен удар човек, иглата се оказва решаващ фактор. Понякога спасяването на човешки живот е във вашите ръце. При инсулт се получават разкъсвания на капилярите в мозъка. Ако сте близо до човека и не знаете какво да правите, вие трябва да успеете веднага да реагирате и да го върнете към живота.

На първо време запазете самообладание. Ако човекът е получил инсулта и е паднал, не правете опити да го местите или движите. Защото по този начин можете да му спукате още капиляри и да ускорите без да искате кръвоизлива му.

Поставете човека в седнало положение, ако това е възможно. Вземете иглата от спринцовка или за тази за шиене и направете следното:

- Дезинфекцирайте по възможност върха на иглата на огън - запалка, свещ или кибрит ще свършат работа. Пробийте с върха на иглата десетте пръста на ръцете му.

- Трябва да направите убождането в близост до нокътя, като няма точно определено място за това.

Инсултът може да се избегне, ето как

Високото кръвно налягане представлява най-високия риск от инсулт, показва изследване направено на 26 000 души от всички земни континент...

- Уверете се, че сте го уболи достатъчно добре, че да му потече кръв от нараненото място.

- Ако все пак не тече никаква кръв, тогава е добре да стиснете с вашите ръце всеки негов пръст поотделно, докато се отделят капки кръв.

- Когато намалее кръвоотока на пръстите, след минути получилия инсулт човек ще започне да се съвзема.

- Ако видите изкривяване на устата му или някакъв друг лицев спазъм, хванете с две ръце ушите му и започнете енергичен масаж, като ги дърпате към вас. Щом почервенеят видимо, това означава, че са се напълнили с кръв, което е целта на задачата.

- Прободете с иглата по два пъти меката част на всяко ухо, докато пусне капка кръв във всяка дупчица. Ако го направите правилно, ще видите, че изкривяването вече се изправя, а човекът започва да идва на себе си.

Да спасим живот: Съвет за първа помощ, който ще запомните (Видео)

Какво бихте направили, ако видите човек, изпаднал в безсъзнание? Ще предприемете ли действия или ще изчакате някой друг? Мнозина си мис...

Ако направите тези неща преди идването на линейката, можете да спасите човек от смъртта. Ако не го направите, има риск от друсането в линейката и наместването в носилката на пациента капилярите в мозъка му да се разкъсат и той да не оцелее.

Затова предварителната помощ с иглата е много важна и има огромно значение. Но трябва да се уверите, че пострадалият човек е дошъл изцяло в съзнание и чак тогава е препоръчително да го качите в линейката.

Ако видите, че човекът иска да ходи сам и може да стои прав след процедурата с игла, вероятността да сте го спасили е огромна.

Благодарение на кръвопускането, вие сте успели да му помогнете. Има шанс човекът да се възстанови напълно, да няма парализи и да си живее нормален живот.

Много е важно да направите процедурите с иглата веднага след като сте установили, че човекът получава мозъчния удар. Първите минути са най-критичните, запомнете това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com